E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları teşvik ve büyüme beklentisiyle yükseldi---

Petrol fiyatları teşvik ve büyüme beklentisiyle yükseldi

Petrol fiyatları teşvik ve büyüme beklentisiyle yükseldi
19 Ocak 2021 - 09:23 borsagundem.com

Devletlerin sağladıkları yardımların global büyümeyi artıracağı beklentileri petrol fiyatlarını yükseltti

Devletlerin sağladıkları teşviklerin, yardımların global ekonomik büyümeyi ve petrol talebini artıracağı beklentileri, Çin rafinerilerinin üretimlerinin 2020'de yüzde 3 arttığına işaret eden veriler petrol fiyatlarına destek veriyor.

ABD Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen'in bugün Senato Finans Komitesi'nde yapacağı konuşmada ekonomiye daha büyük yardım çağrısı yapacak olması fiyatlanıyor.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 55,15 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 20 cent artışla 54,95 dolar seviyesinden işlem görüyor.

ANZ analistleri Suudi Arabistan'ın 2 ay süre ile petrol arzını günlük 1 milyon varil/günt kısma kararının fiyatlara destek vermeye devam ettiğine işaret etmekle birlikte Avrupa ve ABD'de Covid-19'a karşı aşılamanın yavaş ilerlemesinin yarattığı endişelere de işaret ediyorlar.

Analistler, Çin ve Japonya'da korona virüs vakalarının artmasını talebi aşağı çekici etki yapabileceğinden endişe edildiğini de vurguluyorlar.

Günün önemli şirket haberleri 19/01/2021

Yabancı yatırımcı ne alıyor, ne satıyor?

Kurlar haftanın ikinci işlem gününe nasıl başladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)