E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları kayıplarını genişletti---

Petrol fiyatları kayıplarını genişletti

Petrol fiyatları kayıplarını genişletti
17 Nisan 2024 - 08:10 borsagundem.com

Talep endişelerinin Orta Doğu'daki arz endişelerine ağır basmasıyla petrol fiyatları düştü


Petrol fiyatları, Çin'deki zayıf ekonomik ivme ve ABD ticari stoklarındaki olası artış nedeniyle küresel talebe ilişkin endişelerin Orta Doğu'da artan gerilimden kaynaklanan arz korkularına ağır basmasıyla çarşamba günü kayıplarını genişletti.

Haziran vadeli Brent kontratları TSİ 06:37 itibariyle %0,62 düşüşle 89,46 dolar/varile gerilerken, mayıs vadeli ABD ham petrolü %0,74 düşüşle varil başına 84,73 dolara geriledi.

Petrol fiyatları bu hafta, ekonomik rüzgarların yatırımcı duyarlılığını baskılaması ve İsrail'in İran'ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırıya nasıl karşılık vereceğine odaklanan jeopolitik gerilimlerden kaynaklanan kazançları sınırlamasıyla gevşedi.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Petrol fiyatları jeopolitik risklere karşı oldukça hassas olduğundan, geçtiğimiz hafta bekle ve gör konsolidasyonu yaşandı çünkü İsrail'in vereceği yanıt petrol arzını önemli ölçüde etkileyebilecek daha geniş bir bölgesel çatışma olup olmayacağını belirleyecek" dedi.

Yeap, "Şimdilik, petrol fiyatlarındaki kısa vadeli zayıflık, gerilimin hala kontrol altında tutulabileceğine ve Suudi Arabistan gibi diğer önemli petrol üreticilerinin herhangi bir küresel arz şokunu hafifletmek için devreye girebileceğine dair bazı beklentileri yansıtıyor olabilir" diye ekledi.

HSBC'den petrol fiyat tahmini

 

API stoklarında petrol arttı

 

Gaz fiyatlarında Orta Doğu etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)