E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHSBC'den petrol fiyat tahmini---

HSBC'den petrol fiyat tahmini

HSBC'den petrol fiyat tahmini
17 Nisan 2024 - 08:00 borsagundem.com

HSBC, Brent petrol tahminini tekrarladı ve uyarıda bulundu. Banka analistleri, Ortadoğu çatışmasından kaynaklanan mevcut jeopolitik risk priminin devam etmesini bekliyor.

HSBC, Brent petrolünün 2024'te 82,5 dolar, 2025'te 76,5 dolar seviyesinde olmasını bekliyor. HSBC analistleri, Brent ham petrolü tahminlerini yinelediler. Tahminlere göre arz kesintilerinin olmaması ve OPEC+ ülkelerinin önemli miktarda yedek kapasitesi nedeniyle petrol fiyatları kontrol altında tutuluyor.

Analistler, "Görüşümüze göre, fiyatlardaki sınırlı tepki, jeopolitik risklerin zaten büyük ölçüde fiyatlara dahil edildiğini gösteriyor" ifadelerini kullandılar. Bu durum, piyasanın daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşüm ihtimalini düşük gördüğüne işaret ediyor.

Ancak analistler önemli bir uyarıda bulunuyorlar: "Bölgesel gerginliğin tırmanması ihtimali tamamen dışlanamaz. Bu nedenle, Ortadoğu çatışmasından kaynaklanan mevcut jeopolitik risk priminin devam etmesini bekliyoruz"

Analistlere göre, krizin tırmanması mutlaka arz kesintilerine yol açmayabilir. Yüksek fiyatlar göz önüne alındığında, OPEC+ ülkelerinin bu yılın 3. çeyreğinde üretim kesintilerini geri çekme ihtimali yüksek.

Petrolde 100 dolar hedefi ne kadar gerçekçi?

 

Petrol fiyatlarına 'Çin' ve 'Ortadoğu' dopingi

 

Petrolde dalgalı seyir

 

Küresel petrol arzı yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)