E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları geriledi---

Petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatları geriledi
02 Eylül 2021 - 08:28 borsagundem.com

Petrol, OPEC+'ın Ekim ayında üretimi artırma planında herhangi bir değişiklik yapmaması sonrasında geriledi

OPEC+'nın dün yaptığı toplantıda üretimin Aralık ayına kadar aylık 400 bin varil/gün artırılması kararını devam ettirmesinin ardından petrol fiyatlarında hafif bir gerileme yaşanıyor.

Analistler, Delta varyantının yayılmaya devam ettiği ve ABD'de Ida kasırgası nedeniyle bazı rafinerilerin hala kapalı oldukları ortamda OPEC'in üretimini artırmayı sürdürme kararını bir miktar satış getirdiğini ifade ediyorlar.

Ancak OPEC+'nın 2022 yılı için talepte artış beklentisini yukarı yönlü revize etmiş olması petrol fiyatlarında ciddi bir gerilemeye imkân vermiyor.

OPEC+ üyeleri geçen yıl korona virüs pandemisi nedeniyle kıstıkları petrol üretiminin yaklaşık %45’ini yeniden başlatmış durumda. Üretimin kademeli şekilde Eylül 2022’ye kadar tamamıyla canlandırılması hedefleniyor.

ICE'de Kasım vadeli Brent petrolünün varil fiyatı düne göre 20 cent düşüşle 71,39 dolar seviyesinde. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 26 cent kayıpla 68,33 dolar/varilden işlem görüyor.

Ekim vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 0,5 düşüşle varil başına 68,23 dolara geriledi.

Kasım vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,4 düşüşle varil başına 71,31 dolara geldi.

Analistler, Brent petrolünde bir düzeltme hareketi yaşanmasının ve bu hareketin 70,47-70,22 dolar/varil seviyesine kadar devam etmesinin beklediğine de işaret ediyorlar.

OPEC+ ülkeleri üretim artışına devam kararı aldı

Altın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor

Çin'de devlet destekli firmalar Ant Group'tan hisse alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)