E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇin'de devlet destekli firmalar Ant Group'tan hisse alacak---

Çin'de devlet destekli firmalar Ant Group'tan hisse alacak

Çin'de devlet destekli firmalar Ant Group'tan hisse alacak
01 Eylül 2021 - 20:55 borsagundem.com

Çin'de devlet destekli firmalar, Ant Group varlığındaki ilk büyük hisselerini almaya hazırlanıyor

Çin'de devlet destekli firmalar, Çinli fintech devinin bir milyardan fazla kullanıcıya sahip bir veri arşivi üzerindeki hakimiyetini gevşetecek, ancak halka arzını canlandırmasına yardımcı olacak bir hareketle, ilk kez Ant Group varlığından büyük bir hisse almaya hazırlanıyor.

Firmalar, kişisel bir kredi derecelendirme şirketi kurmayı planladıklarını belirterek, böyle bir firma ve mülkiyet yapısının, Ant Group'un Kasım ayında rekor kıran halka arzını durduran düzenleyiciler tarafından emredilen yeniden yapılandırmanın bir parçası olduğunu açıkladılar.

Sözkonusu gelişmenin Ant Group ve e-ticaret iştiraki Alibaba'nın Çin'deki büyük rolünü vurgulayarak milyarder kurucusu Jack Ma'nın iş imparatorluğu üzerinde düzenleyici bir kısıtlamayı tetiklediği belirtiliyor.

Bu durumun ilk sonucu ise Ant Group için yeniden yapılandırma emri, Alibaba için antitröst ihlali nedeniyle 2,75 milyar dolarlık rekor bir para cezası ve Ma'nın kamuoyundan yaklaşık üç ay kaybolması oldu.

OPEC+ ülkeleri üretim artışına devam kararı aldı

Avrupa borsaları Almanya hariç yükseldi

Borsa İstanbul'da yatay kapanış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)