E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları 3 günlük rallinin ardından geriledi---

Petrol fiyatları 3 günlük rallinin ardından geriledi

Petrol fiyatları 3 günlük rallinin ardından geriledi
29 Haziran 2022 - 08:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları 3 günlük rallinin ardından bu sabah bir miktar geriledi.


Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları bu sabah bir miktar geriledi. Ancak Suudi Arabistan, BAE gibi üreticilerin arzı artırmak için sınırlı alanları olduğu değerlendirmeleri fiyatlardaki gerilemenin de sınırlı kalmasına yol açıyor.

OPEC+'nın üzerinde anlaşılan arz miktarının 500 bin varil/gün altında kalan bir üretim yaptığına yönelik raporlarda petrol fiyatlarındaki aşağı hareketi yavaşlatıyor.

Bu sabah ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı düne göre 79 cent düşüşle 117,19 dolar seviyesinde. NYMEX'de de Batı Teksas petrolü 51 cent düşüşle 111,25 dolara/varile geriledi.

Analistler, 118,25 dolar/varil direncine takıldığına işaret ettikleri Brent petrolünde fiyatın 116,11 dolar desteğine kadar gerilemesini bekliyorlar, buranın kırılması halinde 114 dolara kadar geri çekilme olabileceğini vurguluyorlar.

Arz sıkışıklığına ilişkin yeni haberler gelmesi ve 118,25 doların geçilmesi halinde ise Brent petrolünde yeni hedef 125,20 dolar/varil olacak.

G7 ülkelerinden Rus petrolüne tavan fiyat planı

 

"Rus petrolüne yönelik fiyat sınırlaması enerji fiyatlarını aşağı yönlü baskılayacak"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)