E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatı beklentisi 60 dolar---

Petrol fiyatı beklentisi 60 dolar

Petrol fiyatı beklentisi 60 dolar
24 Şubat 2020 - 08:06 borsagundem.com

Uluslararası Finans Enstitüsü, 2020'de petrol için ortalama fiyatın 60 dolar olmasını bekliyor.

Korona virüs salgınının Çin ve diğer Asya üykelerinin taleplerini sınırlayacağını ve bunun petrol fiyatları üzerinde daha da baskı oluşturacağını öngören Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) 2019'da ortalama 64 dolar olan petrol fiyatının 2020'de 60 dolar/varil olacağını öngördü.

IIF'in MENA bölgesi baş ekonomisti Garbis Iradian yaptığı açıklamada, "2020'nin tamamı için tahminlerimizi aşağı yönlü revize etmemiz büyük olasılık. Korona virüs konusunda yaşanacak gelişmelere göre ortalama fiyat tahminimiz 58 veya 57 dolara revize edilebilir" diye konuştu. Iradian, koronavirüs salgınını Çin'de büyümeyi 0,5-0,7 puan azaltkacağını ve yeni koronavirüs vakalarının ekonomik belirsizliği artırması halinde ham petrol fiyatları üzerinde dramatik bir etkinin görülebileceğini vurguladı.

"Eğer Çin'de büyüme yüzde 5'e geriler ise bunun petrol için büyük etkileri olur" ifadelerini kullanan Iradian, "Çin'in petrol talebi 400 bin varil/gün düşebilir ve diğer Asya ülkeleri de taleplerini düşürebilirler, Global petrol talebinde bu yıl için öngörülen 900 bin varil/gün büyüme 300-400 bin varile düşebilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)