E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatı 100 doların üzerine çıkabilir---

Petrol fiyatı 100 doların üzerine çıkabilir

Petrol fiyatı 100 doların üzerine çıkabilir
15 Nisan 2024 - 09:25 borsagundem.com

İran'daki petrol üretim veya ihracat tesislerine yönelik herhangi bir saldırının Brent ham petrolünün fiyatını 100 dolara çıkaracağı, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasının ise fiyatları 120 ila 130 dolar aralığına çekebileceği belirtildi.

İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenleyerek misillemede bulunmasının ardında fiyatlarının varil başına 100 dolar ve üzerine çıkabileceği endişeleri konuşulmaya başlandı.

Lipow Oil Associates Başkanı Andy Lipow, "İran'daki petrol üretim veya ihracat tesislerine yönelik herhangi bir saldırı Brent ham petrolünün fiyatını 100 dolara çıkarır ve Hürmüz Boğazı'nın kapatılması fiyatları 120 ila 130 dolar aralığına çeker" dedi.

İran Cumartesi gecesi İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlatarak ilk kez doğrudan bir askeri saldırı düzenlemiş oldu. İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari'ye göre İran'a ait insansız hava araçları ve füzelerin "büyük çoğunluğu" engellendi.

Petrolde dalgalı seyir

 

Küresel petrol arzı yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)