E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol "arz ve talep" endişeleriyle düştü---

Petrol "arz ve talep" endişeleriyle düştü

Petrol arz ve talep endişeleriyle düştü
24 Ağustos 2023 - 07:11 borsagundem.com

Petrol fiyatları, arz daralması beklentileri ve ithalatçılardaki durgun talep nedeniyle düştü.


ABD ham petrolü Çarşamba günü yüzde 1,8 düştükten sonra varil başına 79 doların altında işlem gördü. Biden yönetimi, petrol satışlarını engelleyen yaptırımların geçici olarak kaldırılması için Venezuela ile görüşmelerde bulunuyor. Bu, İran'dan yapılan ihracatta yaşanan artışın üzerine geliyor.

Ham petrolde Haziran ayı sonlarında başlayan yükseliş, Çin'deki kötüleşen ekonomik durum nedeniyle son birkaç haftadır sekteye uğradı ve ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması gerektiğine dair işaretler verdi. Bu durum, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintileri nedeniyle sıkılaşan piyasayı gölgede bıraktı.

Kısıtlamalar geçen ay küresel petrol stoklarında keskin bir düşüşe yol açtı. Enerji Bilgi İdaresi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'de ham stokların geçen hafta 6,1 milyon varil düşerek Aralık ayından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.

Standard Chartered Plc yatırım stratejisti Han Zhong Liang, "Talep korkuları ve arzın daralması arasındaki çekişme devam ederken, petrol fiyatlarının kısa vadede belirli bir aralıkta işlem gördüğünü görüyoruz" dedi.

İsrail'in doğalgaz üretimini yüzde 60 artıracak

 

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)