E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD stok verileriyle o seviyede seyrediyor---

Petrol ABD stok verileriyle o seviyede seyrediyor

Petrol ABD stok verileriyle o seviyede seyrediyor
07 Mart 2019 - 10:51 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de haftalık petrol stok verilerinin açıklanmasının ardından varil başına 56 dolar civarında kaldı

Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, ABD'de akaryakıt stoklarındaki düşüşten ziyade, OPEC'in arz bolluğunu gidermek için gerçekleştirdiği üretim kısıntıları için tehdit oluşturan ham petrol stoklarındaki artışa çevirmeleri ile birlikte hafifçe yükselerek varil başına 56 doların üzerine çıktı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 0.7 geri çekildikten sonra yüzde 0.3 arttı. ABD'de Çarşamba günü açıklanan resmi verilere göre, ham petrol stokları geçen hafta Ocak ortasından bu yana en büyük artışını gerçekleştirdi ve analistlerin beklentilerinin üzerinde çıktı. Öte yandan, rafine ürün stoklarındaki büyük çaplı düşüş, talep endişelerinin biraz azalmasına neden oluyor ve fiyatlardaki düşüşe taban oluşturuyor.

Petrol fiyatları bu yıl, Petrol İhraç Eden Ülkeler Toluluğu (OPEC) ve ortaklarının piyasaya denge getirebilmek için üretimi kısmaları ve ABD'nin İran ve Venezuela'ya uyguladığı yaptırımın arzı daha da kısmasının etkisi ile yüzde 20'nin üzerinde yükseldi. Ralli, Amerika'da üretimin rekor seviyelere çıkması ve yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığından dolayı tedirgin olmalarından dolayı Şubat ortasından bu yana hızını kaybetti.

Seul'de Kiwoom Securities Co. emtia analisti Ahn Yea Ha, "Petrol, birbiri ile çelişen faktörlerden dolayı, büyük ihtimalle bir süre daha 55 ile 57 dolar arasındaki aralıkta kalacak," dedi ve "Talep, ABD'de ham petrol stoklarındaki artışa karşın akaryakıt stoklarındaki düşüş ile birlikte halen güçlü görünüyor. Bu durum fiyatlara destek olacaktır, ancak aynı zamanda, ABD'de artan arz fiyatların daha da yükselmesini sınırlıyacak" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 17 sent yükselerek, Seul saati ile 13:18'de varil başına 56.39 dolara çıktı. Fiyatlar Çarşamba günü 34 semt düşerek 56.22 dolardan kapandı.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 28 sent yükselerek varil başına 66.27 dolara ulaştı. Kontrat Çarşamba günü 13 sent yükselerek 65.99 dolardan kapandı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Küresel gösterge Brent petrolü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 9.49 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)