E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD-Çin gerilimindeki azalma ile 60 doların üzerinde tutundu---

Petrol ABD-Çin gerilimindeki azalma ile 60 doların üzerinde tutundu

Petrol ABD-Çin gerilimindeki azalma ile 60 doların üzerinde tutundu
17 Aralık 2019 - 10:01 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin azalmasının petrol talebini artıracağı beklentisi ile 60 doların üzerinde tutundu

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin azalmasının petrol talebini güçlendireceği beklentisi ve analistlerin ABD'de ham petrol stoklarının azalacağına ilişkin tahmini ile birlikte varil başına 60 doların üzerinde tutundu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta önceki üç seansta yüzde 2.5 yükseldikten sonra yatay seyretti. Gelecek ay imzalanacak ve yayımlanacak sınırlı ticaret anlaşması, bazı tarifelerin düşürülmesini getirecek ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki anlaşmazlığın derinleşmesini önleyecek. Bloomberg'in anketine göre, ABD'de ham petrol stoklarının geçen hafta 1.75 milyon varil düşmesi bekleniyor.

Ticaret savaşı sırasında getirilen tarifelerin büyük kısmı yerli yerinde kalırken, kısmi ticaret anlaşması gerilimin daha da artmasından korkan yatırımcıları rahatlattı ve emtia grubunda yükselişlere neden oldu. İki ülkenin ticaret konusunda mutabakata varması, OPEC + koalisyonunun ayın başında beklenenden daha fazla üretim kısıntısına gitme kararı almasından sonra gerçekleşti. Citigroup Inc., OPEC + koalisyonunun bu kararının fiyatlar için bir taban oluşturduğunu ve petrolün yıl sonuna güçlü girmesi için zemin hazırladığını kaydetti.

Singapur'da Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Petrol, Cuma günkü ticaret anlaşması duyurusunun küresel büyüme ortamı için olumlu bir hava getirmesinin ardından iki aylık işlem bandının üst sınırı yakınında seyrediyor," dedi ve petrolün yıl sonuna doğru ufak adımlarla yükselmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 5 sent düşerek Singapur saati ile 11:34'te varil başına 60.16 dolara indi. Kontrat Pazartesi günü yüzde 0.2 yükseldi ve Aralık ayında yaklaşık yüzde 9 prim yaptı.

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Pazartesi günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra 4 sent kayıpla varil başına 65.30 dolara geriledi. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.22 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)