E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 15 ayın dibini gördü---

Petrol 15 ayın dibini gördü

Petrol 15 ayın dibini gördü
15 Mart 2023 - 15:15 borsagundem.com

Petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Rusya'nın daha fazla petrol pompalayarak piyasayı arz fazlasına götürdüğü açıklaması sonrası 70 doların altına geriledi.

Petrol, yatırımcıların ABD bankacılık sektöründe yaşanan türbülansla birlikte talep görünümünü değerlendirmesiyle üç ayın en düşük kapanış seviyesinden yükselmesi sonrası 2021 Aralık'tan beri bu yana ilk kez 70 doların altına geriledi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, nisan vadeli petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajhansı'nın petrol piyasasının görünüme dair yayımladığı raporda Rusya'nın piyasaya daha fazla petrol pompaladığı ve arz fazlasın yol açtığını belirtmesiyle yüzde 2,2 değer kaybederek Aralık 2021'den bu yana ilk kez 70 doların altına gerileyerek 69,76 dolar seviyesini gördü. Petrol fiyatı sonrasında toparlanarak 70,15 dolar seviyesine yükseldi.

ABD ham petrol vadelileri son iki seansta yüzde 7 değer kaybettikten sonra varil başına 72 dolara yükselmişti. Çin’de ekonomik faaliyet daha fazla güçlenme belirtileri gösterse de toparlanma dengesiz olmaya devam ediyor.

IEA, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü revize etti

 

Avrasya kıtasının en derin petrol arama kuyusu açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan15 Mart 2023 15:40

    PETROLU VE GAZDAKI ARTISLARI BAHANE EDIP BU HALKA ONLARDAN COK DAHA KOL GIBI ZAMLARI DOSEYEN HIRSIZ TAYFASI GAZ ELEKTRIK VE PETROLDE FIYATLAR NE KADAR GERI GELDIGI HALDE O SOKTUKLARI ZAMLARI GERI CEKMEK YERINE HALA DAHA VATANDSA DOSEMEYE DEVAM EDIYORLAR...ALLAH BU ULKE INSANININ KOYUN GIBI GUDEN DUNYANIN EN VAHISI HIRSIZLARI OLARAK SOYANLARA KAN KUSTURSUN INSALLAH...HER YIYISIN BI CIKARTMA FASLI OLMAK ZORUNDADIR TEMEL ILKESI GEREIGNCE...