E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPersonel grevde, uçuşlar iptal!---

Personel grevde, uçuşlar iptal!

Personel grevde, uçuşlar iptal!
19 Ekim 2022 - 01:46 borsagundem.com

Belçika’nın ikinci büyük havaalanı olan Charleroi’da güvenlik personelinin dün başlattığı grev devam ediyor. Çıkan arbedede 5 polis yaralandı.

Belçika basınında yer alan haberlere göre, özel güvenlik şirketi `Security Masters` personelinin, havalimanı yönetiminin güvenlik kontrol işini iki şirkete ayırma kararına karşı grev başlattığı ifade edildi.

Ülkenin ikinci büyük havalimanında başlayan grev devam ederken havalimanına zorla girmeye çalışan yolcular ise izdihama neden oldu.
Giden yolcu kısmının kapatıldığı havaalanında toplanan yolcu sayısının giderek yoğunlaşması üzerine bölgeye polis sevk edildi. Yaşanan arbedede ise 5 polis yaralandı.
Havaalanı yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yolculardan giden yolcu alanına gelmemeleri istendi. Güvenliğin sağlanamadığı, bu nedenle herhangi bir risk oluşmaması için giden yolcu uçuşlarının durdurulduğu ve bu kısımda hizmet verilmeyeceği duyuruldu.
Mevcut durumun yarın da devam edeceği ve giden yolcu uçuşlarının yapılmayacağı bildirilerek, gelen yolcu uçuşlarının ise aksamadan devam edeceği aktarıldı.
Türkiye'ye yapılacak birçok sefer iptal edildi

Bu gelişmeyle beraber Belçika’da yaşayan Türkler ve Türkiye’ye tatile gitmek isteyen diğer turistler için uygun fiyatlarıyla tanınan Charleroi Havaalanı’nda Türkiye varışlı birçok uçuş da iptal edilmiş oldu.

Mağdur olan yolculara herhangi bir tazminat verilip verilmeyeceği hakkında bilgi verilmezken güvenlik personeli grevinin ise ne kadar süreceği bilinmiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Ekim 2022 08:31

    enflasyonda maaşları eriyen, çalıştığımı zhalde eski hayatımızı yaşayamıyoruz, devlete ve yardımlara el açıyoruz, yoğun ve izinsiz çalışıyoruz vb... Almanaya avrupa hava yolları... ingilterede limancılar bekliyor liman diyip geçme ithalat ihracatta avrupa kalbi limanlar var... ABD de emir yolları hala ıyalanıyor ... seçimler öncesi kendilerini gösterecekler uzlaşı olmaz ise.. fransa zaten petrol alanında eylemler... vb. vb. yani kriz farklı krizleri doğuruyor... çünkü bu eylemler büyük hasarlara yol açacaktır. gıda ulaşımı, petrol, tahıl , nakliye, vb. buda faiş fiyatların oluşması yada modern sistemlerin çalışmaması ilkelleşme olarak halkın karşısına çıkacak.. bu durumda önemli.

  • Alla alla19 Ekim 2022 09:19

    Bak sen hele gerçekleri görebiliyormuşsun  (6) Hayret Türkiyeyeye giydirmemişşsin hükümet üzerinden  (6)