E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPerakende yatırımcılar hisse senedi fonlarına geri döndü---

Perakende yatırımcılar hisse senedi fonlarına geri döndü

Perakende yatırımcılar hisse senedi fonlarına geri döndü
06 Aralık 2023 - 14:58 borsagundem.com

Birleşik Krallık'taki perakende yatırımcılar, altı aylık net çıkışların ardından kasım ayında hisse senedi fonlarına net 449 milyon GBP yatırdılar.

Birleşik Krallık'ta perakende yatırımcılar altı aydan bu yana ilk kez hisse senetlerinde net yatırımcı oldular.

Calastone'un verilerine göre, Birleşik Krallık'taki perakende yatırımcılar, altı aylık net çıkışların ardından kasım ayında hisse senedi fonlarına net 449 milyon GBP yatırdılar.

Financial Times'ın haberine göre, ticaret platformu Hargreaves Lansdown'un verileri de yatırımcıların bir kez daha ABD hisse senedi fonları gibi "riskli varlıkları" satın aldığını gösteriyor.

Calastone'un küresel piyasalar başkanı Edward Glyn, "Kasım ayında ABD, İngiltere ve Avrupa'da enflasyonla ilgili iyi haberler geldi ve yatırımcılar giderek artan bir şekilde faizler için bir sonraki hamleye karar veren politika yapıcıların elini kolunu bağlayacağını umuyor. Hisse senedi fiyatları ay boyunca usulüne uygun olarak toparlandı. Bu da yatırımcıları, ABD gibi dünyanın daha iyi büyüme özelliklerine sahip bölgelerini ve gelişmekte olan piyasalar gibi ABD faiz oranları düşmeye başladığında fayda sağlayacak olanları tercih ederek hisse senedi fonlarına geri dönmeye teşvik etti" dedi.

Calastone'un raporu, yatırımcıların ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yaşayacağından daha emin olduğunu gösteriyor. İngiltere'den erişilebilen Kuzey Amerika hisse senedi fonlarına 481 milyon sterlin yeni sermaye ekleyerek Haziran 2022'den bu yana en iyi ayı geçirdiler. Ayrıca küresel hisse senedi fonlarına 802 milyon sterlin ve Japon fonlarına 111 milyon sterlin tahsis ettiler.

Makroekonomik tablo netleştikçe bu eğilimin uluslararası ölçekte de ortaya çıkması bekleniyor. Goldman Sachs analistleri, 2024 görünümlerine ilişkin bir araştırma notunda, "yatırımcıların 2024'te nakit dağıtmak için fırsatlar arayacaklarına ve bunları hem hisse senetlerinde hem de tahvillerde bulabileceklerine" inandıklarını söyledi.

Analistler, "Fon akış döngüsü, para piyasalarına yönelik büyük girişleri genellikle diğer varlık sınıflarına yönelik bir rotasyonun izlediğini göstermektedir." değerlendirmesini yaptılar.

Hargreaves Lansdown'da yatırım analizi ve araştırma müdürü olan Emma Wall, bir notta "Güven geri dönüyor gibi görünüyor. Yatırımcılar momentuma - Hindistan, teknoloji hisseleri ve ABD gibi son zamanlarda ralli yapan piyasalara ve sektörlere - ve ayrıca yoğun teknoloji veya ABD eğilimli daha geniş ucuz hisse senedi takipçilerine alım yapıyorlar" dedi.

İngiliz yatırımcı gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)