E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPekcan: Tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı gerçekleşti---

Pekcan: Tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı gerçekleşti

Pekcan: Tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı gerçekleşti
02 Şubat 2021 - 11:53 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı." dedi.

Bakan Pekcan, 2021 Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

"Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu." diyen Pekcan, bunun tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı olduğunu belirtti.

"Ocak ayında ithalatımız, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 5,6 azalışla 18 milyar 123 milyon dolar oldu." diyen Bakan Pekcan, "Ocak ayı dış ticaret açığı 3 milyar 75 milyon dolar oldu. Bu, geçen sene ocak ayına göre yüzde 32’lik bir azalışa karşılık geldi." şeklinde konuştu.

Pekcan, "Ocak ayı ihracat değerini, küresel ekonomide devam eden belirsizlik ortamı, ikinci dalga nedeniyle ticaret ortaklarımızda devreye konulan kısıtlamalar, teslimat sürelerindeki gecikmeler, lojistik maliyetlerdeki artışlar gibi gözlenen arz kısıtlarına rağmen önemli ve başarılı bir performans olarak görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, "İhracatın ithalatı karşılama oranı ocakta geçen yılın aynı ayına göre 6,5 puan artışla yüzde 83, altın hariç ise yüzde 87 oldu." dedi.

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı Ocak-Aralık dönem kar zararları

Dolar 6 ayın en düşük seviyesinde

Mali müşavirlik sınavları 3-4 Nisan'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ero g.02 Şubat 2021 13:30

    YİNE DIŞ TİCARET AÇIĞI VERMİŞİZ YARIM ASIRDIR DIŞ TICARET AÇIĞI VERE VERE SONUNDA IFLAS EDEBİLİRİZ

  • acacu02 Şubat 2021 13:21

    Ablacığım hala cari açık veriyor muyuz yoksa vermiyor muyuz? Ben buna bakarım. Bundan 12-13 yıl önce de Ali Babacan yaptığı ekonomi toplantılarında "Cari açık veriyoruz ama oransal olarak gsmh da payı küçülüyor" diyerek uyuturdu milleti. Şimdi de siz geçen yıla göre arttı diye uyutuyorsunuz. Sonuç?? Cari açık bağımlısı ekonomi ne zaman bitecek bize onu söyleyin.