E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPaul Tudor Jones: Resesyon öncesinde borsa yüzde 12 gerileyebilir---

Paul Tudor Jones: Resesyon öncesinde borsa yüzde 12 gerileyebilir

Paul Tudor Jones: Resesyon öncesinde borsa yüzde 12 gerileyebilir
11 Ekim 2023 - 14:06 borsagundem.com

1987 piyasa çöküşünü öngören efsane yatırımcı Paul Tudor Jones, ABD ekonomisinin resesyona girmeden önce yüzde 12 oranında düşeceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin bir durgunluğa girme olasılığı, borsaları da doğrudan etkiliyor. Deneyimli yatırımcı Paul Tudor Jones, olası bir resesyon öncesi hisse senedi piyasalarında yüzde 12’ye varan bir düşüş bekliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 1987 borsa çöküşünü tahmin eden yatırımcı Paul Tudor Jones, borsanın resesyon öncesinde muhtemelen yüzde 12'lik bir gerileme yaşayacağını söylüyor.

En tehditkar ve zorlu jeopolitik ortam

MarketWatch’tan William Watts’ın haberine göre, ünlü hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) agresif parasal sıkılaştırmasının neden olduğu bir durgunluğu beklerken ABD hisse senetleri ve diğer riskli varlıklar konusunda neden hevesli olmadığını açıklıyor.

Jones, ‘şu ana kadar gördüğüm en tehditkar ve zorlu jeopolitik ortam’ olarak tanımladığı bir ortamda hisse senetleri konusunda olumlu olmanın zor olduğunu söylüyor ve “Aynı zamanda ABD, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en zayıf mali konumunda bulunuyor.  Bu gerçekten zor bir dönem” diyor.

ABD hisse senetlerindeki 2023 rallisi, S&P 500 Endeksi’nin 31 Temmuz'da gördüğü 2023 zirvesinden yüzde 5,5 gerilemesi ve endeksin yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 12,9 yükselişte kalmasıyla durdu. Dow Jones ise bu yıl şu ana kadar sadece yüzde 1,4 artış gösterebildi. Jones, 19 Ekim 1987'de Dow Jones’un değerinin yaklaşık yüzde 23'ünü kaybettiği borsa çöküşünü tahmin etmesi ve bu krizden kâr elde etmesiyle geniş çapta itibar görüyor.

Güvenli liman neresi?

Hisse senetlerinden uzak durulması gerektiğini söyleyen Jones’un güvenli limanları ise altın ve Bitcoin. Jones, “Sanırım Bitcoin ve altın, muhtemelen portföyümün tarihsel olarak olduğundan daha büyük bir yüzdesini alıyor çünkü burada Amerika Birleşik Devletleri'nde zorlu bir siyasi dönemden geçeceğiz ve İsrail ve Ukrayna başta olmak üzere birçok jeopolitik sorunla karşı karşıyayız” diyor.

Bitcoin, şu an 27.300 dolar civarında işlem görüyor ve 2023 yılında şu ana kadar yüzde 65 oranında artış gösterdi. Altın ise bu yılın başlarında ons başına 2.000 doların üzerindeki yüksek seviyesinden geri çekildi ve geçen hafta 1.850 doların altına geriledi. Bunda, Hazine getirileri ve doların güçlenmesinin etkisi oldu. ABD tahvil getirilerindeki gerilemeyle altın bu hafta yüzde 1,4 oranında yükseldi ve son zamanlarda ons başına 1.871 dolar civarında işlem görüyor.

Altındaki açık pozisyonlar resesyonda da yükselişe yakıt sağlayacak

Jones, altındaki büyük, spekülatif açık pozisyonların, durgunluk devam ederken yükselişe yakıt sağlayacağını söylüyor. Jones, “Resesyonda piyasa genellikle Bitcoin ve altın gibi gerçekten uzun varlıklardan oluşur. Yani muhtemelen şu an ile bu durgunluğun gerçekten gerçekleşmesi arasında bir noktada altına dönüşmesi gereken 40 milyar dolarlık bir satın alma var. Yani evet, Bitcoin'i seviyorum ve altını da seviyorum” şeklinde konuşuyor.

Ed Yardeni: Savaş resesyon olasılığını artırdı

 

Goldman Sachs, ABD ekonomisinde resesyon beklemiyor

 

ABD resesyona giderken yatırımcılar için 5 strateji

 

Ed Yardeni, hisse senetlerinde 'Noel Baba rallisi' bekliyor

 

ABD'de yaşanan siyasi işlevsizlik borsa yatırımcıları için ne ifade ediyor?

 

Societe Generale: ABD borsaları gelecek 6 ayın en güvenli limanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çiçero11 Ekim 2023 15:41

    Yüksek teknolojiye erişim artık tek başına yeterli değil, aynı zamanda bu teknolojileri yerli kaynaklarla üretmek de gerekiyor, diye adamların yanında konuşursanız ve elinizdeki teknolojiyi de adamlara transfer ederseniz yarın tekrar tornacılığa dönersiniz.

  • Yirum11 Ekim 2023 14:26

    Borsamızda hala 4 TL nin altında üretim yapan büyüyen ekonomiye katkı sağlayan şirketler var.Daha nereye düşecekler?