E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParaşütçü birliklerimiz Ege adalarına çıkıyor---

Paraşütçü birliklerimiz Ege adalarına çıkıyor

Paraşütçü birliklerimiz Ege adalarına çıkıyor
10 Ekim 2022 - 14:20 borsagundem.com

Yunan basını, Türkiye'nin özel birlikler ve paraşütçülerle Ege'deki kayalıklarda yeni bir askeri tatbikata başlayacağını duyurdu.


Türkiye ile Yunanistan ilişkileri gergin bir dönemden geçerken, Yunanistan merkezli yayın kuruluşu MEGA, Türkiye’nin özel kuvvetlerinin Ege’deki kayalık ve adalarda askeri tatbikatlara başlayacağını duyurdu.

Televizyon kanalının askeri konulardan sorumlu editörü Marinos Gasiamis, Türkiye tarafından planlanan operasyonla ilgili bilgisi olduğunu belirtirken, “Bir gece geleceklerine ilişkin açıklamaları desteklemek için, Türkiye özel kuvvetleri 10 Ekim Pazartesi günün başlayacak ve 21 Ekim’e kadar sürecek bir plan içerisindeler. Ege’deki kayalıklarda bir dizi askeri tatbikat yapılması bekleniyor. Buralara paraşütçüler gönderecekler” dedi. Gasimis, Türkiye’nin kayalıkları işgal etmek için paraşütçü birlikler kullanarak tatbikat yaptığını öne sürerken, bu hareketin ‘net bir mesaj’ içerdiğini vurguladı.

Televizyon kanalı, özellikle İzmir ve Ege açıklarındaki kayalık adalara yerleştirilecek özel paraşüt ekibinin buraları ‘ işgal etmek için eğitildiği’ öne sürüldü. Türkiye tarafından tatbikatların hava şartlarına ve saate bakılmaksızın gece-gündüz süreceği vurgulandı.

Son olarak Prag dönüşünde konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Yunan hükümetinin Türkiye'nin provokasyonlarını nerede ve ne şekilde gösterirlerse göstersin cevapsız bırakmayacaklarını” vurgularken, "‘Türkiye aşırı ve direkt olarak Yunanistan'ı hedef alan söylemlerden vazgeçtiği sürece Atina yönetimi her zaman Yunan-Türk diyaloğundan yana” demişti.

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

 

Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı

 

Şentop'tan Yunanistan’a tepki: Bizim muhatabımız kuklalar değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • olgun10 Ekim 2022 23:12

    Sadece Adalar yetmez bu iş  bitmeli Yunanistan diye bir ülke kalmamalı Tamamını Almalıyız.

  • R Demir11 Ekim 2022 12:29

    Bu yorumun neyini beğenmediniz dingiller Adam Doğru Söylüyor Büyük Savaş Ta görürsünüz Hangi Ülkelerin 'in yok olduğunu

  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 19:24

    "EXSTRİKS"OKU emirini unutma... önce kutsal kitabını, günahlara iftiralara girme... sonra ilim, bilim olarak oku...."adaların silahlandırılması" google yazınız lütfen bir güzel okuyunuz.  wnf kısımda notlar çıkacak" 12 adalar Yunanistan'a kim verdi?" " Ege Adaları neden Yunanistan'a verildi? " vb. temel bilgileri alabilirsiniz. okullarda çok okuduk ezberledik biz. bilgileri güncelleyerek anında okul bilgileri ile toparlıyoruz... Rodos ve 12 ada trablus garp savaşı ile kaybedildi. 1912 İtalyanlarca işgal edildi. osmanlı donanması yok malum çökmüş... umarız bir çiçek daha  gözlerini açtı güneşe bugün :D yolu rotayı çizdik

  • baran11 Ekim 2022 00:14

    Lozan antlaşması ile verildi İsmet inönü ve dr Rıza Nur (yahudi asıllıdır) başını çektiği teslimiyetçi bir davranış göstermiştir. Rıza nur sonradan Atatürk e çok büyük iftiralar atmış Mısır a kaçmıştır. Atatürk ün çevresi Yahudi ve Mason doluydu. Atatürk kinin (sıtma ilacı) verilerek yavaş ağır bir ölümle katledilmiştir. Burada Atatürkçü pozlara yatıp nasıl bir karakter olduğunu gizlemeye çalışma! İsmet İnönü ile Atatürk arasında dağlar okyanuslar kadar fark var, Cahil ergenler ikisini aynı potada  sanıyor. Sığınmacı 46 Azeri Türklerini S.S.C.B komunist Rusyasına teslim eden bu kişiliğin vebali  çok fazladır. Bunları bir öğren de  sonra ulema takılırsın

  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 17:20

    10 yılda 13 adamız işgal edildi. Keşke o adalara indirilse askerlerimiz. Tatbikat yerine icraatlerini gerçekleştirecek emir  alabilse idi. Bir geceyi bekliyoruz hala... gitti adalar... yunan işgali oldu, kuzular çevrildi, silahlanmaları oldu... :D kayalara, taşlara, taşlıklara, falezlere tatbikat ediyoruz. Adalarımıza gidip alsak ya ? Kardak gibi bayrak diksek ya... ? 

  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 19:16

    Ahahaha, Google  da ne aratıyorsun sen ? :D birazda Tarih Dersi araçtır. Cevap yazarlarda bu kadar mı mantıksız fikirsiz yazarlar :D  ...O Türk bayrağını 5 yıl işgalde olan İstanbul a diken.. İzmiri yunan zulmunden kurtaran , Ankaradan yunanı denize döken paşarala yazdıklarına bakın :D Osmanlının gemilerini vermeyen ingilizlerin donanmasız bıraktıgını bilmeyen.. ya okumayan bilmeyen cahile ne anlatabilirsin ? :D yazdıklarımın 1 tanesini bilmiyor. öküzün boynuzunda dünya duruyor diyen adamlarda olacak aramızda elbet... Kabul ediyoruz ve onunda haklarını savunuyoruz. Su içtim. Sen ne içtin ? Buyurun sizde bir güzel alıverin adaları o zaman, boş kayalıklara asker çıkartacanıza : )) 

  • EXSTRİKS10 Ekim 2022 17:32

    HAYDİ BE ORDAN HADSİZ O ADALAR ATATÜRK VE İNÖNÜNÜN ZAMANINDA YUNANLILARA VERİLDE.SEN NE İÇTİN BİZE SÖYLE.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ10 Ekim 2022 17:00

    BİR GELECEĞİN DÜNYA LİDERİ KEMAL KILIÇTAROĞLU ABD YE GİTTİ ORADAN DA AVRUPANIN ÖNDE GELEN ÜLKELERİNİ ZİYARET EDİP HEPSİNE RESTİ ÇEKECEK.BAK ABD VE AB ÜLKELERİ BİZE LAĞA LUĞU YAPMAYIP HEPİNİZİ EĞE VE AKDENİZİN SULARINA GÖMERİZ DİYİP REST ÇEKECEK VE ÜLKEMİZE GERİ DÖNECEKTİR.YOKSA ORALARA TURİSTİK ZİYARETE GİTMEDİ YA.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ10 Ekim 2022 15:29

    bizim taş kayalık yerlerde işimiz ne .çıkartma yapar isek daha rantıbıl yunanistan yaparız.

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV10 Ekim 2022 15:09

    MEREK ETMEYİN KARA OĞLAN KEMAL KILIÇTAROĞLU VE ORTAĞIMIZ HDP İLE İYİ PARTİ Yİ DE ARKAMIZA ALARAK İKTİDARA GELDİMİZDE TÜM ADALARI SİZLERDEN ALIP BİZİM MÜLKİYETİMİZE GEÇİRECEĞİZ.

  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 17:23

    Kalitesiz siyaset diplerde gezmeye devam ediyor :D hayal dünyası açıklamaları : )) öyle istiyor belliki. Yunan işgali olmadı, kurtuluş savası olmadı diyenlerin 2022 istekleride adalar işgal olsun yunan geldin :D feto kurtaramadı ssizleri, yunanda kurtaramaz merak etme. sahipsiz değil bu ülke. 5 kuruşluk  siyasete vermeyiz. Partin her ne ise fark etmez. Vatan partilerin üzerindedir. partilerin vatana ihtiyacı var, vatanın hiç bir partiye ihtiyacı yok :D kaliteli içerik üretmelisin. komik ortaokul seviyesinde muhabbet bunlar :D .. fikir sıfır olsada, utanmadan medeni cesaret gösterip yazman takdir edilecek durum :D utanırdım ben bu saçma, fikirsiz yazıları yazmaya ahaha