E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞentop'tan Yunanistan’a tepki: Bizim muhatabımız kuklalar değil---

Şentop'tan Yunanistan’a tepki: Bizim muhatabımız kuklalar değil

Şentop'tan Yunanistan’a tepki: Bizim muhatabımız kuklalar değil
24 Eylül 2022 - 23:31 borsagundem.com

TBMM Başkanı Şentop "Başkalarının rüzgarıyla yelken açan Yunanistan gibi, lokomotif değil vagon devletler için söylenecek bir tek sözümüz var. Bizim muhatabımız esasen kuklalar değil, onları idare eden kuklacılardır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı(TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul’da katıldığı bir AR-GE merkezinin açılış töreninde konuşma gerçekleştirdi. Şentop, şunları söyledi:

 “Bugün dünyanın en büyük 100 savunma şirketinden 7’si Türk Şirketi’dir. Maalesef geçmişte ülkemiz AR-GE konusu ihmal edilmiş bir konudur. Her alanda olduğu gibi son yıllarda AR-GE konusunda da zihniyet değişimi gerçekleşmiştir.

Son yıllarda artan üretim ve ihracat kapasitesinin arkasında AR-GE harcamalarına ayrılan kaynak çok önemli bir yer tutmaktadır. 2002 yılında AR-GE faaliyetlerinde çalışan kişi sayısı bugün iki buçuk kat arttı.

 6 ay önce başlayan Rusya – Ukrayna Savaşı’na şahit olduk. Nükleer tehditler bütün dünyanın duyacağı şekilde dile getiriliyor. Barış ve huzurun teminatı olan Türkiye’nin bu teknolojilere sahip olması ve yatırım yapması denge ve caydırıcılık, milli menfaatlerimizin himayesi bakımından çok önemlidir.

 Biz kimseyle düşman olmak istemeyiz ama bize düşman olacaklardan daha güçlü, teknolojik olarak onlara daha donanımlı olmak mecburiyetindeyiz.

 Özellikle başkalarının rüzgarıyla yelken açan Yunanistan gibi lokomotif değil, vagon devletler için söylenecek bir tek sözümüz var. Bizim muhatabımız esasen kuklalar değil, onları idare eden kuklacılardır” 

Şentop'tan, Tacikistan ve Kırgızistan'a 'diyalog' çağrısı

Bryza: Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı düşmanca davranışı şoke edici

Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Akıllı olun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek26 Eylül 2022 14:28

    Eee ne yapacaksınız zaten size soranda yok varmı yönetim üzerinde yada sarayda bir ağırlığınız oraya danışmanlar çöreklenmiş kimseyi yaklaştırmıyorlar. Onun için en başta siz istemelisiniz güçlendirilmiş parlementer sistemi zira bu sisitem sizi adam yerine koyar yoksa hikaye.

  • Mustafa 25 Eylül 2022 11:53

    son derece güzel söylemiş