E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaParasını 1 yıl unutan borsaya girsin---

Parasını 1 yıl unutan borsaya girsin

Parasını 1 yıl unutan borsaya girsin
30 Mart 2014 - 09:06 borsagundem.com

HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel, yatırımcıların yavaş yavaş risklerini artırmaları gerektiğini belirtti

Borsada geçen hafta yaşanan yükselişi uzun süreli trendin başlangıcı olarak yorumlamanın çok erken olduğunu ifade eden Namık Aksel buna karşın, “Parası olan ve bir yıl bu paraya ihtiyacı olmayan yatırımcılara yavaş yavaş hisse senedine yatırım yapmalarını öneriyorum” dedi. Aksel, yatırım fonlarından 2 milyar liranın, faizi yükselen mevduata kaçtığını ifade etti

Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel, yatırımcıların yavaş yavaş risklerini artırmaları gerektiğini belirtek, “Parası olan ve bir yıl bu paraya ihtiyacı olmayan yatırımcılara yavaş yavaş hisse senedine yatırım yapmalarını öneriyorum” dedi. Mevduat faizlerindeki yükselişin sonsuza kadar devam etmeyeceğinin çok net olduğunun altını çizen Aksel, sermaye piyasalarının ucuzladığının çok net olduğunu belirtti. Aksel, bireysel emeklilik sistemindeki (BES) yüzde 25 devlet katkısının uzun yıllar sürmesini beklediğini kaydederek vatandaşların mutlaka BES’e girmelerini önerdi. Aksel, BES’e giren katılımcılara ise esnek fonları önerdiğini söyledi. “Böyle zamanlarda para kazanılıyor” diyen Aksel, halihazırda BES’te olan vatandaşların da fon yapılarında hisse senedi ağırlıklarını artırmaları gerektiğini ifade etti. 

EKONOMİ YENİDEN GÜNDEME OTURMALI 

Sermaye piyasası araçlarının ucuzladığının altın çizen Namık Aksel, “İnşallah bu seçimlerden hemen sonra, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bile kalmadan, ekonomi yeniden hükümetin odak noktası olur. Ama şu anda o noktada değiliz” diye konuştu. HSBC’nin 2014 Türkiye büyüme beklentisini yüzde 2.7’ye, 2015 büyüme beklentisini ise yüzde 2.1’e çektiğini belirten Aksel, “Türkiye yüzde 4-5 büyüyen bir ülkeydi. Türkiye yüzde 3-4 büyümeye düştüyse bunların görülüp politik adımların atılması gerekir. Ama şu anda siyasi gündemden dolayı, buralara pek bakıldığını sanmıyorum açıkçası” dedi.

‘Bu bir trend’ demek için henüz erken Piyasalarda geçen hafta yaşanan iyimserliğin seçim öncesi rahatlama rallisi olarak yorumlayan Aksel, bunda yayınlanan anketlerin özellikle de yabancı banka raporlarının etkisinin yüksek olduğunu kaydetti. Yaşanan bu yükselişi uzun süreli trendin başlangıcı olarak yorumlamanın çok erken olduğunu ifade eden Aksel, “Uzun süredir devam eden bir gerginlik vardı. Son hafta yaşananı rahatlama rallisi olarak görüyorum” dedi.

‘EKONOMİDE YENİ DÖNEME GİRDİK’ 

Ekonomide yeni bir döneme girildiğini kaydeden Aksel, “Daha önce hızlı büyüme ve cari açık yönünden bir sıkıntı varken, enflasyon tarafında bir sıkıntı gözükmüyordu. Şimdi ise düşük büyüme sıkıntı yaratırken, bir yandan da enflasyon yükseliyor” dedi. Bu yeni dönemde Merkez Bankası’nın munzam karşılıkları düşürebileceğini ve tutulan karşılıklara faiz vererek banakaların kredi maliyetlerini biraz düşürebileceğini söyledi. Aksel, Merkez Bankası’nın verdiği bu sinyalin geçen hafta bankalara biraz destek olduğunu sözlerine ekledi.

2 MİLYAR TL MEVDUATA PARK ETTİ 

Namık Aksel, son dönemde mevduat faizinin hızla yükselerek yüzde 12’lere varmasıyla yatırım fonlarından 2 milyar liranın kaçtığını söyledi. Aksel, yatırımcıların paralarını fonlardan çekerek mevduata gitmesiyle yatırım fonlarının 30 milyar liradan 28 milyara gerilediğini belirtti. Öte yandan Aksel, 2015 yılına kadar sektördeki banka dışı portföy şirketlerinin büyümesinin sürmesini beklediğini sözlerine ekledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Dost30 Mart 2014 23:43

    Tamam alıp bekleyin de, almanın da beklemenin de bir yol yordamı var.Yıllardır borsada yükselişlerde sadece 6 büyük banka gider ama hep korkarız almaktan. Çünkü biz ne almasını biliriz, ne beklemesini, ne de kar etmesini.Biz 20-30 kuruşluk kağıtları alır bekleriz çok ucuz diye.Borsa alır başını gider, bizim kağıt niye gitmiyor diye ağlarız.Endeks çok şişer, düşmeye başlar bizim kağıtlar gitmese de düşer yine ağlarız.Biz ağlamayı çok severiz. İmza:Bir Dost

  • erhanacikgoz130 Mart 2014 17:18

    buranın altına yorum yazan bilniçsiz düzensiz ilgisiz küçük öğren kabileyiti olmamakla beraber ogrenmek için çaba göstermeyen küçük yatırımcılar ben bir yıl beklemedım kazanamadım demek ne demek gidip saçma sapan hisselerde gezersen elbetteki kazanamazsın. Doğru durst adam gibi hisselere gireceksiniz. araştırıp ogreneceksınız. oyle havaya konusmakla olmaz bu işler

  • ismail 30 Mart 2014 11:51

    ben migrosu 3 yıl önce 14 tl aldım birara 13,25 kader düşdü borda uzun vade şans işi şirketin işler iyi olması lazım ve türkiyede sorun olmamasılazım siyası ve ekonomik törer

  • XYZ30 Mart 2014 10:43

    KESİNLİKLE KANMAYIN. BEN YILARCA BEKLEDİM İLK YATIRDIĞIMIN PARANIN ALTINDAYIM...

  • 1 yıl30 Mart 2014 09:39

    sanırım unutmuş kensıdı, best 10 yada best 30 da 1yıl demek istiyor olmalı. biz kucuk yatırımcılar öyle deriz.. diğer kağıtlarda 3 yıla beklesen sorun olabilir.