E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakdemirli: Sütte ekstra zam yapma konusunda kararlıyız---

Pakdemirli: Sütte ekstra zam yapma konusunda kararlıyız

Pakdemirli: Sütte ekstra zam yapma konusunda kararlıyız
20 Eylül 2019 - 12:38 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyi'ne tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek" dedi.

Üreticinin sattığı soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatının 2 TL’yi aşması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek” diye konuştu.

2018 yılında 1.70 olan soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatı Mayıs 2019’da 2 TL’ye çıkarılmıştı. Şimdi bir zam daha gelmesi bekleniyor. Üreticinin sattığı süte zam gelmesi marketlerde yaklaşık 5 TL’ye satılan kutu sütün fiyatını da şüphesiz etkileyecek.
Pakdemirli: Pendik'teki orman yangında terör bağlantısı tespit ettik
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik'te ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan kişinin terör bağlantısı olduğunu söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Pendik'te dün çıkan orman yangınında terör bağlantısı tespit ettiklerini açıkladı.
Pakdemirli, "Yakalanan kişiyle ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut" dedi. Pendik Kurtköy'de çıkan yangında 3 dönümlük makilik alan zarar görmüştü. 

Yangının çıkış anına ilişklin NTV WhatsApp hattına görüntü ulaştırılmış, yangını çıkardığı iddia edilen kişi cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti.

Görüntüler üzerine gözaltına alınan şüphelinin ilçe emniyet müdürlüğündeki sorgusu devam ederken, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Dün saat 17:46 sıralarında 155 Polis İhbar Hattı'na 'Aydos Ormanı'nda yangın çıkarmaya çalışan şüpheli kişi' ihbarı yapılmıştır. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ihbardaki eşgale uyan Y.A. isimli kişi, yangının çıktığı alana yaklaşık 100 metre mesafede ve orman içerisinde yakalanarak, Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilmiştir. Amatör kameralar tarafından görüntülenen Y.A. , ihbarı yapan kişiler tarafından da teşhis edilmiştir. Terör örgütüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheli ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümü'zce geniş çaplı soruşturmalar devam etmektedir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil 20 Eylül 2019 22:01

    Bunun gibi bakanlar Akp yi bitirmeye yemin etmiş gibiler. Saçma olan ise Akp li trollerin buna destek verip tef çalmaları....yazık yazık neyi destekleyeceginizi bile bilemeyecek kadar gaflet içindesiniz

  • helala bee20 Eylül 2019 20:12

     adam zam yapıyor okumuş abi, okumuş adam bi başka. yürü be başkan yürü be... bak bak tehdit ediyor.. zam yarım haaaa : ))) helal be  çözümün kıralı.. kralsın king king.. ötesi yok... bakan abi.. zam yapamazsın diyenlere nasıl rest çekti... zam yaparım ulennn dağılın diyoo... helal beee ... yürü beee...kim tutar seni be... bakan abiler ablalar, boş adam değil... adam oyunları bozuyor... çözecek sorunları köklüce çözecek... kimsenin akıl edemediğini bir yöntem buldu... akılalra gelmeyen bir taktik. bakalım bu taktik ülkeyi şahlandırmaya devam edecekmi...

  • eee20 Eylül 2019 19:45

    siz gitmeden, çiftçi iyileşmez. yazık biz çocukken köyde, sürü srü koyunlar, keçiler, inkler,buzalar geçerdi 500 hatta 600 tane .. aynı köyde 10 tane inek yok şimdi...mera aynı mera.. şehir aynı şehir.. çiftçi aynı çiftçi..  neden acaba ? abd rusya nın yapamadığını, sizler yaptınız... ülke çökuyor şerefsizim. dış borç nasıl ödenecek? kredi kredi kredi musluk sahibi ingiliz.abd.israil. ipler gavura geçti artık. Allah sonumuzu hayır etsin.

  • Melodi20 Eylül 2019 19:42

    Bir chp li olarak üzülüyorum.nedenmi biz ne zaman bu milletten yana olupta halkımızın gönlüne girip iktidar olacağız.hep dış mihrakların maşası olduk.atatürk hariç partiyi hep teslimiyetciler yönetti..artık chp li değilim.

  • Fezadan20 Eylül 2019 19:38

    Son 50 yılın en iyi tarım bakanı..aynen devam...israil isbirlikçilerine geçit yokkk

  • aliş20 Eylül 2019 18:50

    O teknofest te uçan türk hava kurumu logolu uçaklar tamamen ufoların tertibidir içinde kuş yuvası olan uçağın uçtuğu görülmüşmü ufolar işte illizyon yapıyor namıssızlar  ufoooooooooo ufoooooooooo çık kızım aradannnnnnnnnnn 

  • Y.a20 Eylül 2019 18:16

    😂😂😂😂😂😂

  • ersan20 Eylül 2019 18:11

    MOTORU YOK DEDI OYSAUÇAKLAR PİSTI SU İLE DOLDURDU ...sütdede.aynı haber..

  • cello20 Eylül 2019 17:56

    Bu bakanlığı hiçmi hiç beceremedin...reis sana şöyle rahat masabaşı bir iş versin...sende rahat et çiftçide...

  • Ahmet mutlu 20 Eylül 2019 16:45

    Çiftçiyi bitirdiniz Zıraat banka tarım kredilerini yüzde 5 ten 13 yaptınız tarımı çiftçiyi ALLAH sizden korusun oy yok birdaha

  • vatandaş20 Eylül 2019 16:10

     ne diyordu sokaktaki şair soyuyorsa beni soyuyor sana ne evet bana ne

  • EFELER20 Eylül 2019 14:53

    TARIMI AŞAĞI ÇEKEN BAKAN

  • Vatandaş20 Eylül 2019 14:23

    3-5 çocuğu olanların işi çok zor gerçekten.

  • Ahmak group sizi 20 Eylül 2019 14:06

    Doymadınız zam yapmaya Allahsuzlar...

  • b.kemancı20 Eylül 2019 13:41

    sonunda gerçekleri gördünüz ,inşallah dereye su gelene kadar kurbanın gözü patlamaz .tebrik ederim 2 yıl zam yapmayan öğünen de akp Urfalı bakanı gördük şimdi sizitebrik ederim .

  • enzo20 Eylül 2019 13:26

    avrupa ve amerikada süt 2-3 tl iken bizim 3,5-4 olmalı hatta gerekirse ö-t-v konulmalı süte...seçimden sonraya kalmasın belki yapamayabilirsiniz

  • Okie Dokie20 Eylül 2019 13:12

    Sayın bakan haklı. Süte en az %100 zam yapılmalı. Ben bile artık sadece haftada bir defa süt banyosu yapıyorum. Bir defada 100 litre süt gidiyor ama olsun. Devletimiz kazanacaksa biz cildimizin güzelliğinden fedakarlık yaparız. Yerli ve milli olmak bunu gerektirir.

  • Okie Dokie20 Eylül 2019 13:02

    Sayın bakan haklı. Süte en az %100 zam yapılmalı. Ben bile artık sadece haftada bir defa süt banyosu yapıyorum. Bir defada 100 litre süt gidiyor ama olsun. Devletimiz kazanacaksa biz cildimizin güzelliğinden fedakarlık yaparız. Yerli ve milli olmak bunu gerektirir.

  • Okie alemsin bilader20 Eylül 2019 13:23

    Hahahaha

  • Recep20 Eylül 2019 12:59

    Allah kararlılığınızııı bozmasın... Sanki iş yapıyor gibi. Zam yapmaya kararlıymıs ahahahaha ağam bizimle maytap geçiiiiyi

  • hahah20 Eylül 2019 12:55

    gülsemmi, ağlasam mı.. süte zam yapacam diyor :D sen hayvan yemini, hayvanların maliyetlerini, samanı, hazır küspeyi, masrafları düşürde, maliyetler düşsün... süt aynı para olsun... YOKK BEN BAKANIM, BUNLAR BENİM çözmeme gerekenler değil, süte zam yaptırtcam :D eee tüketen vatandaş ne  edecek ? tüketimi kısacak...tüketim düşünce otomatikman, fabrika ve toplu alım edenler piyasada satılmayan sütün fiyatını daha ucuza alacak. uzun vadede..tüketen tasarrufa gidecek.. üreten isteidği paraya satamıcak, maliyetler frenlenemdiği için hep gün gün, zarar yazmaya baçlayacak. bakanda iş çözdüm demenin forsu ile meydanda gezecek. HAYVAN DAMLARINA KUŞLAR YUVA YAPIYOR BAKANIM... : )) THK Uçakları gibi çifçini damlarıda... EEeee : )))

  • Okie Dokie20 Eylül 2019 12:52

    Sayın bakan haklı. Süte en az %100 zam yapılmalı. Ben bile artık sadece haftada bir defa süt banyosu yapıyorum. Bir defada 100 litre süt gidiyor ama olsun. Devletimiz kazanacaksa biz cildimizin güzelliğinden fedakarlık yaparız. Yerli ve milli olmak bunu gerektirir.