E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzel sermaye İngiltere borsalarına akın ediyor---

Özel sermaye İngiltere borsalarına akın ediyor

Özel sermaye İngiltere borsalarına akın ediyor
03 Haziran 2021 - 14:25 borsagundem.com

Özel sermaye sektörünün nakit miktarı pandemi döneminde rekor seviyelere yükseldi. Şirketler bu parayı yeni anlaşmalar ve şirket alımları için kullanıyor. Satın alımlar için en uygun fiyatlı hedefler ise İngiltere’de.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Özel sermaye şirketleri şirket alımlarında fırsatları takip ediyor. Son aylarda Londra borsalarında listelenen şirketlerin özel sermaye şirketleri tarafından satın alımlarında yükseliş görüldü. Nakit miktarı artan özel sermaye şirketleri değeri düşen şirketleri satın alarak fırsat yakalamayı hedefliyor. Şirket birleşmeleri ve satın alımlarındaki patlama hissedar engeliyle karşılaşsa da, yavaşlamıyor.

Yalnızca geçtiğimiz dört haftada, İngiltere borsalarında listelenen şirketlerin satın alımı için en az 9 teklif yapıldı. Investors’ Chronicle’ın haberine göre, tekliflerin birçoğu şimdi hissedar onayı bekliyor. Yılın başından bu yana yüksek profilli anlaşmaların arasında jet hizmetleri grubu Signature Aviation’ın 3,4 milyar dolarlık satın alımı da yer aldı. Dealogic tarafından derlenen verilere göre, satın alımlarla birlikte, özel sermaye destekli şirket alımları 2012 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Pandemide artan nakit kullanılıyor
Özel sermaye şirketlerinin İngiltere borsalarına olan ilgisinin iki nedeni bulunuyor. Birincisi özel sermaye sektörü son dönemde yeni anlaşmalarda kullanılabilecek, rekor seviyelerde nakit biriktirdi. Ve en uygun fiyatlı hedefler İngiltere’de yer alıyor. İngiltere borsalarında listelenen şirketlerin düşük değerlemeleri ise bireysel yatırımcılar için oldukça tanıdık.

borsagundem.com'un derlemesine göre, Londra piyasası Brexit ve korona virüs pandemisiyle birlikte çifte darbe aldı. İngiltere’de başarılı bir aşılama kampanyası ekonomide toparlanmayı tetiklese bile, FTSE 100 2020’nin ilk dönemine kıyasla %6 daha düşük seyrediyor. Satın alımları gerçekleştiren şirketler bu nedenle ABD yerine daha büyük fırsatlar yakalayabileceklerini düşündükleri İngiltere’ye yöneliyor.

ABD’de ölçüt niteliğindeki S&P 500 endeksi geçtiğimiz bir yılda rekor üzerine rekor kırdı. Pitchbook’un Özel Sermaye Analisti Dominick Mondesir, ABD borsalarında yer alan şirketlerin genellikle gelirlerin 23 kat üzerinde işlem gördüğünü söyledi. Bu rakam ise Londra’da 14 kat seviyesinde. Ancak İngiltere borsalarında hisse fiyatları ucuzlarken, özel sermaye fonları giderek büyüme gösteriyor.

Kurumsal yatırımcılar ise Mondesir’e göre son yıllarda paralarını bu araçlara yönlendirmişti. Bunun nedeni ise özel sermaye fonlarının daha geleneksel varlıklara kıyasla daha yüksek performans gösteriyor olmasıydı. Geçtiğimiz yıl pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte anlaşmalar durma noktasına gelmiş olsa da, nakit akışı devam etti ve satın alım yapan şirketler harcayabilecekleri milyarlarca nakit sahibi oldu.

Şirketler şimdi bu nakdi hızlı bir şekilde kullanıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde hissedarlara tavsiye edilen şirket alımlarından bir tanesi Clayton, Dubilier & Rice’ın UDG Healthcare’i 2,8 milyar sterline satın alması. Teklifin açıklanmasının ardından UDG hisseleri, 11 Mayıs’taki kapanış fiyatından %22 artış gösterdi.

Bununla birlikte ABD’nin özel sermaye devi KKR, altyapı yatırımcısı John Laing için 2 milyar sterlinlik bir satın alım planlıyor. Diğer büyük özel sermaye şirketi Carlyle ise solunum cihazı üreticisi Vectura’yı 959 milyon sterlinlik bir anlaşmayla satın almayı hedefliyor.

Bankaların nisan ayında karı yüzde 5.4 arttı

 

Reddit ordusu yeniden saldırıya geçti

 

Borsada yatırımcı sayısı azaldı, portföy arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Guven03 Haziran 2021 20:04

    Kimseye guvenim kalmadi....yalan yalan asil yurk milleti bu yalanları yutmuyor

  • Bırakın Bu işleri03 Haziran 2021 14:48

    Onlar kafayı yemis hani bizim borsa çok ucuzdu ? Ne ucuzu ucuz olan hisseler belli,bankalar ve inşaat gerisinin hiç birisi ucuz mucız deiil hikaye anlatıyorlar,yabancı gelecek 90 liradan pegasus alacak 40 liradan sasa alacak 65 liradan gübre alacak,😂😂😂😂 bunu bekleyenler harbiden hiç bir şey bilmeyenler.