E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOsman Kavala tutuklandı---

Osman Kavala tutuklandı

Osman Kavala tutuklandı
19 Şubat 2020 - 21:22 borsagundem.com

Gezi Parkı Davasında tahliye edildikten sonra yeniden gözaltına alınan ve ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Osman Kavala tutuklandı.

Tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Osman Kavala tutuklandı.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Osman Kavala hakkındaki sevk yazısında, Henri Barkey ile 15 Temmuz darbe girişiminden önce irtibatlı olduğu belirtilerek “Osman Kavala'nın 15 Temmuz darbe teşebbüsünün karar sürecine katıldığına dair bulgulara ulaşıldığı” iddia edildi.

Ayrıca sevk yazısında Kavala'nın “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması istenildi. Yazıda, “suçun niteliği, mevcut delil durumu, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması” nedeniyle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı ifade edildiği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’ye yardım ettikleri iddiasıyla aralarında ABD’li savcı Bharara, CIA’in eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Henry Barkey gibi isimler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Gezi Parkı eylemlerine yönelik 16 sanığın yargılandığı dava karara bağlanmış ve Osman Kavala hakkında beraat ve tahliye kararı verilmişti.

Tahliyesine karar verilen Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında ‘anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' suçundan gözaltına kararı verilmişti.

Kararın ardından gözaltına alınan Osman Kavala, İstanbul Terörle Mücadele şubesine götürülmüş ardından adliyeye sevk edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..20 Şubat 2020 10:01

    Olayların en başına gidiyoruz.. bir kaç mahalleli parkımızı dağıtmayın. nefes aldıgımız tek yer buraralar kaldı diyor... o yıllarda, bir çok park bahçe arazi rant ve binalar dıkılıyor. büyük devlet dücü kullanan zümreler var. o yılların valisi ve bazı emniyet birimleri bildiğim kadarı ile şuan mapusta ve fetodan yatıyor... neyse... halk ağaçları kesmeyin diyor. parkı bırakın diyor mahalleli.. sonra bir gece x kişinin talimatı ile, çadırlar yakılıyor, devlet insanları jopları çıkartıp insanların üzerine yuruyor. halbuki oraya o emri verenler en başta gidip. buraları yıkmıyoruz. sizle riçin nefes alınan parklar olacak ve kalacak demiyor... memur ve devlet yetkisini halka karşı, baskı unsuru kullanıyor. ayaklanma bastıran krallar gibi insanların üzerine işmakınaları, çadırları yakmalar, tetkisiz zabıtaların bile insanları hırpaladığı saldırgan bir tavır oluyor..  

  • ali20 Şubat 2020 09:33

    bu adamı kaçırmalın  tam bir ajan...bunda  her yol var..nasıl tahliye ettiler anlamadım..ama sonradan iyi uyandılar,,tabi bizim muhalefet hemen arkasındadır...HDP-CHP.iyi parti..olurmu bilmem.

  • ----------- ??????????-------------20 Şubat 2020 01:01

    aslında bu vatana ihanet edenleri, bölmek parçalamak  ve bunlara yardım işbirliği yapmak isteyenlere idam cezası verilmesi gerekmektedir.

  • sedat19 Şubat 2020 23:12

    Kavala artık deşifre oldu.Halen deşifre olmayanlarda ortaya çıkarılmalı ve afişe edilmelidir.

  • A. A.19 Şubat 2020 23:01

    Tantana garip garip yorumlar yapma. Fetöcü hakimler karar verince adalet. Vatanını, milletini düşünen hakimler karar verince saray. Saray kadar başınıza taş düşsün. Orası saray değil Külliye. Sözlüğe bak anlamını öğren...

  • berk19 Şubat 2020 22:02

    Ah kavala ah.İçimizdeki İrlanda'lılar.

  • kılıç19 Şubat 2020 21:41

     YAKIP YIKIP SONRA HADİ SENİ SALIVERDİM YAKMAYA YIKMAYA DEVAM ET DEMEK HANGİ VİJDAN, HANGİ HUKUKTA VAR MUHAKKAK O SALIVEREN HAKİMLERDEN HESABI SORULMALI.

  • Tantana 19 Şubat 2020 22:09

    Kardeşim tabiki herkez hesap versin adalete ama saray istiyor diye olmamalı bu olanlar!biz yargıya müdahaleye karşıyız yoksa bu adam babamızın oğlu değilki!millet soruyor adam 2buçuk yıldır içeride,niye 2buçuk yıldır bu suçu için dava açılmadıda çıktığı gün açıldı!kafan almıyor!bak güzel kardeşim adalet yargı hepimize bir gün kazım olur!yargıyı yargıçı savcıyı şucu bucu yaparsak adalet mekanizması sakız olur süner!!

  • Tantana 19 Şubat 2020 21:32

    Kesin tutuklicaklar!adamın kalemini saray hakimleri kırdı bile...formalite gereği mahkemeye çıkacak!!!kanun dışı birşey olmuyor izlenimini veriyor yandaşlarına!nede olsa haram bunların yanından geçemez.