E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOrtaklık yapısı ve iştirakleriyle ilgili yeni gelişme olan şirketler---

Ortaklık yapısı ve iştirakleriyle ilgili yeni gelişme olan şirketler

Ortaklık yapısı ve iştirakleriyle ilgili yeni gelişme olan şirketler
27 Nisan 2022 - 01:50 borsagundem.com

Ortaklık yapısı ya da iştirakleriyle alakalı yeni gelişmeleri paylaşan 1 şirket var.

BORSAGUNDEM.COM

Borsada işlem gören şirketler faaliyetlerini doğrudan kendileri yapabildiği gibi kimi zaman iştirakleri üzerinden de gerçekleştirebilmektedir.

Şirketlerin ortaklık yapılarının değişikliğe uğraması yeni ortakların gelmesi ya da mevcut ortaklardan birinin ayrılması şirketi doğrudan etkileyen bir gelişmedir.

Aynı şekilde firmalar açısından çok önemli iştirakleri olabildiği gibi gelir ve kârını önemi ölçüde destekleyen iştirakleri olabilmekte ya da böylesi iştirakler satışı konu edilebilmekte.

Tüm bu sebeplerden ötürüdür ki yatırımcılar şirketlerin gerek ortaklık yapısındaki değişiklikleri gerekse iştirakleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip etme ihtiyacı duyarlar.

Firmaların ortaklık yapıları ve iştirakleriyle ilgili gelişmeleri takip ederken yeni gelişmenin şirkete katkısının ne olacağını öngörerek değerlendirmede bulunmak olası riskleri minimize edecektir.

ORTAKLIK YAPISI VE İŞTİRAKLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPAN ŞİRKETLER:

ADESE GAYRİMENKUL sermayesinde sahip olduğu %6,92 (692.000 TL) pay ile iştiraki olan İrent Oto Kiralama Tic .A.Ş.'ndeki paylarının tamamının  özkaynak değeri üzerinden hesaplanan 1.541.446,01 TL TL bedelle İttifak Holding A.Ş.'ne devredilmesine karar verdi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,37
En Yüksek: 2,42
En Düşük: 2,36
Değişim 0,42 %
FK: 1,37
PD / DD: 0,28
İşlem Hacmi 106.627.359
Toplam Adet: 45.122.715
Ağırlıklı Ort.: 2,36
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)