E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOrtadoğu'daki gerilim sonrası Asya borsaları düşüşte---

Ortadoğu'daki gerilim sonrası Asya borsaları düşüşte

Ortadoğu'daki gerilim sonrası Asya borsaları düşüşte
15 Nisan 2024 - 07:16 borsagundem.com

Hafta sonu İsrail ve İran arasındaki yaşanan gerilim tüm dünya piyasaları olduğu gibi Asya borsalarında da etkisini gösterdi. Asya borsaları güne düşüşle başladı

Asya-Pasifik piyasaları İsrail-İran geriliminin artmasıyla düşüyor.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü, yatırımcıların İran'ın hafta sonu İsrail'e yönelik insansız hava aracı saldırılarının etkisini tartması ve haftanın ilerleyen saatlerinde Çin ve Japonya'dan gelen önemli ekonomik verilere odaklanmasıyla geriledi.

''EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ''

İran, Cumartesi günü İsrail'deki askeri hedeflere 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlatarak Başkan Joe Biden'ın "eşi benzeri görülmemiş" olarak tanımladığı bir saldırı gerçekleştirdi.

Biden Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'in gelen mühimmatın neredeyse tamamını vurmasına doğrudan yardım etmek için müdahale ettiğini söyledi.

Hindistan günün ilerleyen saatlerinde Mart ayı toptan enflasyon rakamlarını açıklayacak, Çin ise ilk çeyrek GSYİH rakamlarını Salı günü açıklayacak. Japonya, Mart ayı ticaret verilerini ve enflasyon rakamlarını sırasıyla Çarşamba ve Cuma günü açıklayacak.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi 1,278 puana düşerken geniş tabanlı Topix yüzde 0,76 kayıp yaşadı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 1,19 oranında değer kaybederken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,55 oranında düşüş yaşadı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 diğer Asya piyasalarına kıyasla daha küçük bir kayıpla yüzde 0,67 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,5 düşerken, Çin'in CSI300 endeksi trendi tersine çevirerek yaklaşık yüzde 1 kazandı.

Asya borsalarında karışık seyir

 

Asya borsalarında negatif seyir

 

Asya borsalarında Powell sonrası pozitif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)