E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOrta vadeli iyimserlik korunuyor---

Orta vadeli iyimserlik korunuyor

Orta vadeli iyimserlik korunuyor
21 Haziran 2021 - 08:50 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, yerel varlıklardaki fiyatlamaların da globalden pozitif ayrışmasını destekleyici ek bir hikaye gündeme gelmedikçe beklenmediği vurgulanıyor.

"Yaşanan tüm oynaklık artışı ve 'şok etkisi' bir yana küresel  piyasaların fiyatlamaları açısından orta vadeli pozitif  beklentilerimizde henüz ciddi bir değişikliğe gitmiş değiliz. Kısa  vadeli işlemlerdeki öngörülebilirlik azalışı ise kuşkusuz 'temkinli'  duruşun belirginleşmesini mecbur kılıyor. Şu aşamada '2021'in  fiyatlama teması olan reflasyon' yaklaşımı yara almış gibi görünse de  paradigmadaki değişime ayak uydurmakta çok fazla bir zorlanma olacağı  kanaatinde değiliz. Evet, DXY açısından 2 erken uyarı sinyali olarak  gördüğümüz seviyeler olan 92.00 ve 93.00 seviyelerinden ilki aşılmış  durumda. Ancak, yine de Fed'in böylesi bir sürprizi sonrasındaki  eğilimi gayet normal karşılıyoruz. Faizlerdeki dengelenmenin ve  pozisyonlanmalardaki ayarlamanın son bulması-hız kesmesinin ardından  yeni risk alma isteklerini destekleyeceğini düşünmeye devam ediyoruz.
Makro cephede konuştuğumuz 'global toparlanma' zemininde herhangi bir  değişiklik olmaması bakış açımızı daha geniş tutmak zorunda olduğumuz  gerçeğini hatırlamamıza yardımcı oluyor. Örneğin, ABD'de havayolu ile  ülkeye girişlerde tek günde 2 milyon kişinin üzerinde bir rakam takip  edilirken, bu durumun Mart 2020'den bu yana ilk kez gerçekleştiğini  not düşmek gerekiyor. Bu hafta yarın konuşacak olan Başkan Powell  dahil en az 10 Fed yetkilisinden gelecek açıklamalar sürecin daha  volatil bir hal almasının yanında kısmen dengelenmeye başlamasına da  imkan tanıyabilir. Bu nedenle yakından izlenmesini şiddetle  öneriyoruz. EURUSD paritesinde haftalık kapanışın 1.1850 bölgesinin  aşağısında olup olmayacağını 'risk iştahının devamı' açısından takip  edeceğiz. Şayet olması halinde geri çekilmenin 1.17'li seviyelere dek  devam etmesini bekleriz ki bu biraz daha Amerikan doları+ eğilim  anlamına da gelmekte. Böylesi ortamda yerel varlıklardaki  fiyatlamaların da globalden pozitif ayrışmasını destekleyici ek bir  hikaye gündeme gelmedikçe beklemiyoruz. XU100'de 1370 puan civarındaki  dengelenme isteğini olası görüyoruz.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %-0.16 ile tamamlarken, BIST 100 endeksinde kapanış %1.63 değer kaybının ardından 1391 puan  seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %17.95  olurken, ülke risk primi ise 389bp düzeyinden takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı sert değer  kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %-1.80, FTSE 100 %-1.90, DAX %-1.78 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %-1.06 düzeyinde performans  sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde özellikle ABD endeksleri nezdinde rotasyon  eğiliminin satıcılı seyirle destekli devam ettiği bir ortam söz  konusuydu. Dow Jones %-1.58, S&P 500 %-1.31 ve Nasdaq %-0.92 ile günü  tamamlarken  gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %0.27, Merval  ise %-1.96 ile takip edildi.

Asya'da haftanın ilk fiyatlamaları satış baskısının devam ettiğini  gösteriyor. TSİ 08.30/ NKY 225 %-3.55, Hang Seng %-1.39, CSI 300 %-0.47 ve KOSPI %-1.04 ile işlem görürken, USDCNH paritesi offshoreda 6.4782 ile yuan zayıflamasına işaret etmekte."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)