E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrman yakmak için keşif yapan 2 kişi yakalandı---

Orman yakmak için keşif yapan 2 kişi yakalandı

Orman yakmak için keşif yapan 2 kişi yakalandı
29 Temmuz 2021 - 22:47 borsagundem.com

Orman yakmak için 3 ilde keşif yapan 2 PKK'lı Turgutlu'da yakalandı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, PKK terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve orman yakma eylemi için 3 ilde keşif yapıp, yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra da kaçma planları olduğu ileri sürülen Suriye uyruklu 2 kardeş, MİT, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli düzenlediği operasyonla yakalandı.

KEŞİF YAPTIKLARI TESPİT EDİLDİ

İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin tespiti ve açığa çıkarılması, muhtemel eylemlerin önlenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalarda, terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Suriye uyruklu örgüt mensubu 2 kardeşin orman yakma eylemi için İzmir, Manisa ve Bursa illerine gelerek keşif yaptıkları bilgisini elde etti.

Ayrıca, orman yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra yasa dışı yollardan yurt dışına kaçacakları öğrenilen 2 örgüt mensubunun Manisa´nın Turgutlu ilçesinde bulunduğu tespit edildi. MİT, İzmir ve Manisa polisi ile Manisa jandarma ekipleri koordineli çalışarak iki şüpheliyi yakaladı.

Jandarmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin tespiti ve açığı çıkarılması, muhtemel eylemlerin önlenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalarda; terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Suriye uyruklu kardeş 2 örgüt mensubunun orman yakma eylemi için İzmir, Manisa ve Bursa illerine gelerek keşif yaptıkları, orman yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra illegal yollardan yurt dışına çıkacakları yönünde bilgiler elde edilmiştir. Söz konusu örgüt mensupları, Manisa/Turgutlu da bulundukları tespit edilerek İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl J.K.lığı ile koordineli yapılan müşterek operasyon sonucu yakalanmıştır.

 

Yangınlarla boğuşan Türkiye'ye en büyük destek o ülkeden geldi

 

Orman yangınlarının etkisi KKTC'de hissedildi

 

Marmaris'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk30 Temmuz 2021 06:42

    Al sana Suriyeli kardeşin, hayrını gör.hos kardeşim dediklerin meydanda

  • Nedim30 Temmuz 2021 06:25

    Dökün benzini yakın aşağılık  p..çi!   Bunlar insanların  en aşağılık ve soysuz olanlardıır.   Yeter artık kardeşim pkk nın 50 kişilk kadrosunu bulup temizlemek o kadar zor değil.   

  • Mykıl30 Temmuz 2021 00:31

    Ne ceza verilecek hiç.ellerini ayaklarını kıracan sonra iyileştirip tekrar kıracan bu böyle ölene kadar devam edecekki bu eylemi yapan sonucunu bilipte yapacak

  • hedef kızılelma30 Temmuz 2021 00:06

    en az 50 yıl ceza verilse bu orman yakan  PKKlılar için caydırıcı olur.bu konuda yasama ,yürütme ve yargı organları acil yeni yasalar için adım  atmalı ve acil harekete geçmelidir.bu bir beka sorunudur.