E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC'ten Rus petrolü uyarısı: Telafisi yok---

OPEC'ten Rus petrolü uyarısı: Telafisi yok

OPEC'ten Rus petrolü uyarısı: Telafisi yok
08 Mart 2022 - 08:46 borsagundem.com

OPEC Genel Sekreteri Barkindo, OPEC'in küresel petrol fiyatlarının yükselmesine yol açan olaylar üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını ve dünya genelinde Rusya'nın arz kaybını telafi edecek yeterli kapasitenin bulunmadığını açıkladı

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, ABD'nin gündeme getirdiği ve "Müttefiklerimizle görüşüyoruz" açıklamasını yaptığı Rusya petrolünü ithal yasağıyla ilgili konuştu. Barkindo, dünya genelinde Rusya'nın arz kaybını telafi edecek yeterli kapasitenin bulunmadığını açıkladı.

Brent ham petrol fiyatları Pazartesi günü yükseldi ve ABD ve Avrupalı müttefiklerin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rus petrol ithalatını yasaklamayı düşünmesiyle 14 yılın en yüksek fiyatı olan varil başına 139 doları aştı.

Rusya, günde yaklaşık 7 milyon varil veya küresel arzın % 7'sini sevkederek, dünyanın en büyük ham petrol ve yakıt ihracatçısı konumunda bulunuyor.

Barkindo, Houston'daki bir endüstri konferansında gazetecilere verdiği demeçte, "Dünyada günde 7 milyon varilin yerini alabilecek kapasite yok. Güncel olaylar, jeopolitik üzerinde hiçbir kontrolümüz yok ve bu piyasanın hızını belirliyor" dedi.

Rusya'dan dünya petrol tehdidi: 300 dolara çıkar

 

Beyaz Saray'dan Rus petrolüne yasak açıklaması

 

ABD, petrol açığını Venezuela ile kapatabilir

 

Blinken'in 'ambargo' iması sonrası petrolde rekor artış

 

ABD açıkladı: Rus petrolüne ambargo gelecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil08 Mart 2022 09:42

    Rus petrol ve doğalgazı ambargosu herkesi ekonomik olarak vurur bence. Dunya uretiminin %7 si yapıyormuş. Bence başka konular uzerinde ambargo deneyebilirler