E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan dünyaya petrol tehdidi: 300 dolara çıkar---

Rusya'dan dünyaya petrol tehdidi: 300 dolara çıkar

Rusya'dan dünyaya petrol tehdidi: 300 dolara çıkar
08 Mart 2022 - 04:30 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, ABD'nin Rus petrolünün satışını yasaklaması halinde petrol fiyatının 300 doları bulacağını belirterek, "Avrupalı siyasiler, bizi Kuzey Akım 1'den gaz akışına ambargo uygulamaya itiyorlar" dedi

ABD ve Avrupa, Rusya'dan petrol ithalatına ambargo hazırlığı yaparken Rusya'dan da Avrupa'ya petrol ve gaz tehdidi geldi. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupalı siyasilerin, Rusya'yı Kuzey Akım 1'den gaz akışına ambargo uygulamaya ittiklerini iddia etti.

Novak, yaptığı açıklamada, ABD ve Avrupa Birliği’nin Rusya’dan petrol ithalatını yasaklaması halinde petrol fiyatlarının varil başına 300 doların üzerine çıkabileceğini söyledi.

Novak, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik suçlamalar nedeniyle Kuzey Akım 1 konusunda adım atabileceklerine işaret etti.

Mütekabiliyet gereği boru hattından giden doğal gaz akışını kesebileceklerini belirten Novak, “Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamak için her hakka sahibiz. Ancak şu ana kadar böyle bir adım atmadık. Bunun kimseye faydası olmaz. Ancak Avrupalı siyasiler açıklamalarıyla bizi buna itiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Rusya, Kuzey Akım 1 hattıyla Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya yılda 55 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyor.

Beyaz Saray'dan Rus petrolüne yasak açıklaması

 

Piyasaların gündemi: Savaş ve petrol

 

Blinken'in 'ambargo' iması sonrası petrolde rekor artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)