E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC toplantısı sonrası petrol uçtu!---

OPEC toplantısı sonrası petrol uçtu!

OPEC toplantısı sonrası petrol uçtu!
01 Haziran 2021 - 17:32 borsagundem.com

OPEC+ ülkeleri Temmuz’da petrol arzını artırma planına bağlı kalacağını duyurdu. Toplantı sonrasında brent petrol fiyatlarında yükseliş yüzde 2,5’i aştı

Bugün gözler OPEC+ Bakanlar toplantısındaydı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC+ ülkeleri online toplantı sonrası yaptıkları açıklamada Temmuz ayında petrol üretimini artırma planına bağlı kalacaklarını duyurdu.

Bu kararlar sonrası petrol fiyatlarında yükseliş hızlandı. 71 doların üzerine çıkan brent petrol varil fiyatı yüzde 2,5 üzerinde primli işlem görüyor.

Delegeler, Mayıs ve Haziran ayındaki artışların ardından Temmuz ayında da günlük 841 bin varillik artış olabileceğini bildirdi.

Avrupa ve ABD’deki güçlü toparlanma OPEC üyesi ülkeler ve müttefiklerine ek üretim için güven tesis etmişti. Ancak Asya’daki bazı bölgelerde vaka sayılarının yeniden artması bu bölgeden gelecek talebi tehdit ediyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz Bin Salman talebin iyileştiğine dair önemli işaretler olduğunu ve İran’ın petrol piyasasına dönüşü ve petrol üretiminde artış ihtimali toplantıda görüşülmediğini belirtti. OPEC+’in aylık toplantılara tekrar başlayacağını belirten bakan piyasa için şunları söyledi:

Piyasayı kendi haline bırakmayacağız. OPEC+ petrol piyasasını sahipsiz bırakmaz.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)