E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOPEC kararı enflasyon endişelerini körükledi---

OPEC kararı enflasyon endişelerini körükledi

OPEC kararı enflasyon endişelerini körükledi
04 Nisan 2023 - 08:54 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda beklenmedik OPEC’in üretim kesintisine yönelik fiyatlanmaları ve yorumları takip ettik. Bunlardan en dikkat çekici olanı St. Louis Başkanı Bullard’ın enflasyonla olan mücadelemiz zorlaştı yorumu etkili oldu. ABD 10 yıllık getirisinin 3.54%’de doğru yaptığı yükselişi koruyamadığını ve 3.40%’a kadar geri çekildi.

ABD endeksleri karışık bir görünümlü haftanın ilk işlem gününü sonlandırdı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri pozitif tarafta yer alırken Nasdaq endeksi negatif ayrıştı. Enerji hisseleri %5 civarı yükselişlerde etkili olurken Tesla hissesinde %6’lık bir düşüş görüldü. ABD vadelilerde ise satıcılı seyri takip ediyoruz.

Avrupa endeksleri karışık bir seyirle günü tamamladı. AMB yetkilisi Holzman, OPEC kararına istinaden faiz kararlarında bir etki etmeyeceğini söyledi. Öte yandan doğalgaz vadelilerde 50€’luk bir yükseliş görüldü.

Asya endekslerinde de karışık işlem görüyor. Bölgede Avustralya Merkez Bankası faiz kararı takip ettik. 10 defa aralıksız faiz artıran Avustralya Merkez Bankası %3,60 ilse sabit bıraktı.

BIST100 Endeksi dünü 26.53 (% 0.55) puanlık yükseliş ile 4.839 seviyesinden ve 54.963 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki düşüş hareketi tepki alımlarıyla karşılaştı. Yükselişte işlem hacmi artışı sınırlı kalırken hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi sürüyor.

Euro Bölgesi’nde üretici enflasyonunu, ABD’den ise fabrika siparişleri ve JOLTS verisini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Metal fiyatları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)