E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC Genel Sekreteri: Enflasyondaki yükselişin suçlusu OPEC değil---

OPEC Genel Sekreteri: Enflasyondaki yükselişin suçlusu OPEC değil

OPEC Genel Sekreteri: Enflasyondaki yükselişin suçlusu OPEC değil
17 Ağustos 2022 - 12:56 borsagundem.com

OPEC'in yeni Genel Sekreteri Haitham Al Ghais, yükselen enflasyon için OPEC'i suçlamanın doğru olmadığını belirtti ve yükselen petrol, gaz fiyatları için sektöre yapılan kronik yetersiz yatırımı işaret etti.

OPEC'in yeni Genel Sekreteri Haitham Al Ghais,, "Fiyatlardaki artışın arkasında OPEC yok. Gaz ve petrol fiyatlarının yükselmesinin arkasında OPEC'in ötesinde başka faktörler var. Kronik yetersiz yatırımın fiyatlara etkisinin küçümsendiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Yükselen petrol ve gaz fiyatlarına çözümün düşünülmeye başlanılması gerektiğini vurgulayan Genel Sekreter, OPEC'in bulduğu çözümün "yatırım, yatırım, yatırım" olduğunu söyledi.

OPEC'in Rusya ile ilişkisine yönelik CNBC'ye konuşan Genel Sekreter Al Ghais, Moskova ile "sağlam, güçlü" bir ilişkileri olduğunu belirtti ve OPEC'in her zaman politikayı piyasada istikrarı sağlama hedefinden ayrı tuttuğunu vurguladı.

Petrolde OPEC+ etkisi

 

OPEC+ petrol üretimindeki artışı duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)