E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC: Dünyanın enerji talebinin yüzde 23 artacak---

OPEC: Dünyanın enerji talebinin yüzde 23 artacak

OPEC: Dünyanın enerji talebinin yüzde 23 artacak
26 Haziran 2023 - 09:41 borsagundem.com

OPEC, küresel petrol talebinin yirmi yıl içinde günde 110 milyon varile çıkacağını ve dünyanın enerji talebinin yüzde 23 artacağını söyledi.

Küresel merkez bankalarından gelen sıkılaşma mesajları kısa vadede resesyon endişeleri dolayısıyla enerji piyasalarında baskı yaratsa da petrol karteli OPEC uzun vadede enerji talebinin artacağı görüşünde.

OPEC, küresel petrol talebinin yaklaşık 20 yıl içinde günde 110 milyon varile çıkacağını ve dünyanın enerji talebini yüzde 23 oranında artıracağını söyledi.

OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Ghais Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Enerji Asya konferansının açılışında yaptığı konuşmada ″Petrol öngörülebilir gelecek için vazgeçilmezdir″ dedi.

"Küresel görünüm değerlendirmemize göre, küresel petrol talebinin 2045 yılına kadar günde 110 milyon varile yükseleceğini görüyoruz" diyen Al Ghais, o tarihe kadar petrolün enerji portföyünün yaklaşık yüzde 29'unu oluşturmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.(Bloomberg)

Petrolde ‘Wagner İsyan’ı etkisi

 

Titan petrol ve gaz şirketleri için çalışacaktı!

 

Libya'da Tobruk hükümetinden petrol ihracatını durdurma tehdidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)