E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın haftanın en yüksek seviyesine çıktı---

Ons altın haftanın en yüksek seviyesine çıktı

Ons altın haftanın en yüksek seviyesine çıktı
14 Aralık 2023 - 07:55 borsagundem.com

Ons altın haftanın en yüksek seviyesini gördü, yukarı hareketin devam etmesi bekleniyor

Ons altın, ABD Merkez Bankası (Fed)'in sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğini işaret etmesi ve 2024'te borçlanma maliyetlerinin düşeceğinin sinyallerini vermesinin ardından bu haftanın en yüksek seviyesini test etti. 

Ons altın 2039 doların üzerinin görülmesinin ardından yaşanan kar realizasyonu ile 2030 dolar seviyelerine geri geldi. Şu sıralarda düne göre yüzde 0,37 artışla 2031,03 dolardan işlem görüyor.

Analistler, 2032 doların üzerinde kalınması halinde 2054 dolara doğru bir hareket bekliyorlar.

City Index'in kıdemli analistlerinden Matt Simpson, "Fed'in güvercin dönüşü, altın fiyatlarının altına bir roket sapladı ve altın fiyatları, ons başına 2.000 dolarlık cam tavanı kırmak için sıçrama tahtası olarak 1.980 dolarlık desteği kullandı. Bu kesinlikle ABD dolarını, yılın sonuna doğru zayıf bir noktaya yerleştiriyor; bu ay, USD için düşüş eğilimi yaratan ve altına fayda sağlayan bir ay" dedi.

ANZ analistleri de "Fed'in 2024'ün 3. çeyreğinde faiz indirimine başlamasını bekliyoruz. Merkez bankasının daha fazla alım yapmasının yardımıyla bu, altın fiyatlarının 2024'te yeni zirvelere ulaşmasını sağlayacak" değerlendirmesini yaptılar.

Piyasalarda şimdi gözler Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın bugün verecekleri faiz kararlarında olacak.

Altının kilogram fiyatı 1 milyon 835 bin liraya geriledi

 

Altın fiyatları enflasyon hakkında ne söylüyor?

 

Ons altında yükseliş sürecek mi?

 

Ons altın dar bantta hareket ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)