E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOmikron önceki dalgalara benzemeyecek---

Omikron önceki dalgalara benzemeyecek

Omikron önceki dalgalara benzemeyecek
08 Ocak 2022 - 12:57 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omikron' varyantına bağlı yeni dalga yaşandığını, Omikron'un etkisiyle çok daha yüksek sayıda hasta olacağını belirtti.

Korona virüsün birçok kez mutasyona uğramış hali olan Omikron dünya genelinde vaka sayılarının artışına neden oluyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Omikron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özlü, 'Omikron' varyantının hakim olmasıyla 2-3 günde bir vaka sayılarının katlanarak arttığını söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi, “Dünyada 2,5 milyonu geçen vaka sayısı oluştu. Bu daha önce en yüksekliklerde gördüğümüz vaka sayılarının 2 katından daha fazla. Görünen o ki bu yükselme devam edecek gibi görünüyor. Daha yüksek pik değerlerine ulaşacağız. Öyle anlaşılıyor” dedi.

'Çok daha yüksek sayıda hasta olacak'

Özlü, “Türkiye'de bakarsanız vaka sayıları gerçekten katlanarak artıyor. Ülkelerde 'Omikron'un hakim hale gelmesi ile birlikte 2-3 günde bir vaka sayılarının katlanarak arttığını görüyoruz. Nerede duracak, ne kadar yükselecek? Bunları tahmin etmek de oldukça güç ama görünen o ki bu dalga daha önceki dalgalara çok benzemeyecek. 'Omikron'un etkisiyle çok daha yüksek sayıda hasta olacak görünüyor" diye konuştu.

Çevrede hastalığın yayıldığının görüldüğünü kaydeden Özlü, "Zaten çevremize bakarsak hepimizin tanıdığı arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız, komşularımız, apartman komşularımız, köyümüzde, mahallemizde tanıdıklarımız, akrabalarımız, dostlarımız arasında aile boyu bu hastalığa yakalanmış pek çok kişiyi duyuyoruz, görüyoruz. Somut ve yakın bir tehdit olarak artık virüsle karşı karşıyayız.

'Omikron' çok kolay bulaşıyor, çok kısa sürede bulaşıyor. Ve hızlı bir şekilde yayılıyor. Dikkatli olmamız lazım” dedi.

Korona virüsü 5 yaş altında yayılıyor

 

Dünyada Omikron kabusu büyüyor

 

Vaka sayıları artan kentte yeni kısıtlama kararları alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Omicron geçişi 08 Ocak 2022 18:56

    Omicron viruse karşı yumuşak geçiş alıştırma dönemi oluşturuyor bence. Ölüm olayı çok az, hastaneye yatış oranı az ve 2 gün civarı etkisi oluyor deniliyor. Bu geçiş dönemi benzeri oluyor zaten. Artık grip gibi birşeye dönüşecek sanırım. Ama yinede dikkatli olmakta fayda var. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

  • BORSACI08 Ocak 2022 17:15

    salgından daha tehlikeli olan zam virüsü piyasada alım satımlar durmuş kasap et derdinde koyun can derdine düşümüş derdi kederi olmayan saray yavruları çünkü onlar 3,5 yerden maaş alıyor allah milletimize sabır versin.

  • xyz08 Ocak 2022 14:30

    Bizim ülke için farketmez. Saldım çayıra mevlam kayıra modundayız.

  • Erol g.08 Ocak 2022 13:22

    HER GÜNE BAŞLARKEN VÜCUDU/BEDENİ GÜÇLENDIRECEK HAFİF EGZERSİZLER YAPILMALI HAVA SICAKLIĞINA UYGUN GİYSİLER GİYİLMELİ MORAL YÜKSEK TUTULMALI MİDEYİ ÇOK DOLDURMAMALI

  • xyz08 Ocak 2022 14:32

    Arkadaş mide için endişelenme zaten bir çoğumuzun boş.