E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVaka sayıları artan kentte yeni kısıtlama kararları alındı---

Vaka sayıları artan kentte yeni kısıtlama kararları alındı

Vaka sayıları artan kentte yeni kısıtlama kararları alındı
07 Ocak 2022 - 22:15 borsagundem.com

"Korona olmayan kalmadı, şehir düştü" denilen Eskişehir için yeni kısıtlama kararları alındı

"Korona olmayan kalmadı resmen şehir düştü" yorumları yapılan Eskişehir için yeni kısıtlama kararları alındı. Valilik, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle kentte saat 24.00'ten sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile nikah ve düğünlerde canlı müzik yapılmasını yasakladı.

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Omikron varyantının etkisiyle korona virüs vakalarının artmasının ardından toplandı.

Toplantıda alınan kararlar, valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "Son dönemlerde günlük vaka sayılarında artış trendine girildiği görülmektedir. Bu kapsamda? yeni bir karar alınıncaya kadar konaklama tesisleri, yeme ­içme yerleri gibi yerlerde canlı icra edilenler de dahil olmak üzere müzik yayınlarının saat 24.00'e kadar yapılmasına, nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00'e kadar yapılmasına karar verildi" denildi.

Eskişehir'de en az iki doz aşı olan kişilerin oranı yüzde 85,2'ye yükselirken, vaka oranı önceki haftaya göre 100 bin kişide 91,72 artışla 427,42'ye çıktı. Türkiye'de en çok vaka artışı görülen 3'üncü il olan kentte, korona virüs testi yaptırmak isteyenler hastanelerde uzun kuyruklar oluşturuyor. İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerinin incelemelerinde, vaka artışlarının sosyal hareketliliğin yanı sıra kapalı ortamlarda uzun süre kalınmasından ve kişisel tedbirlerin de azaltılmasından kaynaklandığı tespit edildi.

'Korona olmayan kalmadı, şehir düştü' denilen Eskişehir için yeni kısıtlama kararları alındı

Eskişehir'de artan korona virüs vakaları endişe yaratırken, virüs bulaşan ya da temaslı olarak evlerinde tedavi görenler duygularını sosyal medyadan paylaşmıştı. Bir internet kullanıcısı artan vakaları "Eskişehir'de korona olmayan kalmadı resmen şehir düştü" ifadeleriyle dile getirirken, başka bir kullanıcı ise "Eskişehir'de o kadar çok korona var ki 3 kişiden ayrı ayrı temaslıyım" diye yazdı.

Kovid-19'da bugün: 157 vefat, 63 bin 214 yeni vaka

 

Bakan Koca'dan 'Omikron' uyarısı!

 

Koca, karantina süresinin güncellendiğini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)