E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hisselerde yeniden ralli beklentisi---

O hisselerde yeniden ralli beklentisi

O hisselerde yeniden ralli beklentisi
22 Haziran 2020 - 14:47 borsagundem.com

Potansiyel aşı haberleriyle zaten yükselmiş biyoteknoloji hisseleri tekrardan ralli yapmaya hazır

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün ikinci dalgasının olacağı korkusuyla borsalardaki volatilite artarken potansiyal aşı haberleriyle zaten artmış biyoteknoloji hisseleri güvenli liman olarak duruyor.

Yatırımcıların Kovid-19 tedavisine ve aşı haberlerine gösterdiği dikkati göz önüne alındığımızda bioteknoloji hisselerinin bu durumu fiyatladığı düşünülebilir. Borsaların dip yaptığı 23 Mart’tan 11 Mayıs’a kadar bioteknoloji hisselerini içeren borsa yatırım fonu iShares NASDAQ Biotechnology Index (IBB) %37 artarken son 6 haftada yerinde saydı.

Bay Crest Partners’in stratejisti olan Jonathan Krinsky biyoteknoloji hisselerin ralli yapması için zaman geldiğini söyledi.

Biyoteknoloji hisseleri aynı zamanda tarihsel olarak da iyi performans gösterdi. Finansal krizden 2015’e kadar biyoteknoloji hisselerini içeren yatırım fonu iShares Biotech ETF %586 oranında artarken S&P 500 endeksi %215 ve teknoloji hisseleri yatırım fonu Technology Select Sector SPDR ETF’s (XLK) %268 oranında arttı.

İkinci aşamaya geçildi

Johnson & Johnson, ilaç şirketi Janssen aracılığıyla; SARS-CoV-2 aşısı Ad26.COV2-S rekombinantı için Faz 1/2a insanlı ilk klinik denemelerinin başlatılmasını hızlandırdığını açıkladı. Eylül ayı olarak planlanan başlangıç tarihi öne çekilerek çalışmanın temmuz ayının ikinci yarısında başlatılması bekleniyor.

SARS-CoV-2 aşısının gelişimini ve üretimini hızlandırma çalışmaları, Janssen ve Amerika Birleşik Devletleri Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) iş birliği ile yürütülüyor.

Çin Tıbbi Bilimler Akademisi Biyoloji Enstitüsü (IMBCAMS), korona virüs aşısının insanlar üzerinde denenmesinde Cumartesi günü ikinci aşamaya geçtiğini açıkladı. Reuters ajansının haberine göre enstitü aşıyı bu yıl üretmeyi ve Çin’in gelecekteki aşı stoklarını oluşturmayı planlıyor. Çin'de altı potansiyel aşının insanlar üzerinde denenmesine Mayıs ayında başlanmıştı İkinci aşama klinik deneylerinde, enjeksiyonun dozuna karar verilerek, potansiyel aşının güvenli olup olmadığını değerlendirilecek ve aşının sağlıklı insanlarda aşının neden olduğu bağışıklık tepkisi ölçülecek.

Borsalardaki tehlike geçmedi

Yatırımcılar hisse seçerken daha dikkatli olmalı

Yeni haftanın gündeminde virüs endişeleri sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil kamilettin23 Haziran 2020 08:16

    dünyaya virüsü yayıyo şerefsizler sonrada aşı satcaklar.içinde kşmbilir başka ne pialik var.