E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar hisse seçerken daha dikkatli olmalı---

Yatırımcılar hisse seçerken daha dikkatli olmalı

Yatırımcılar hisse seçerken daha dikkatli olmalı
22 Haziran 2020 - 11:07 borsagundem.com

JPMorgan bankasına göre yatırımcılar yılın ikinci yarısında hisse senedi seçerken daha seçici olmalı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan yatırımcıları önümüzdeki altı ay boyunca hisse senedi seçerken daha hassas olmaları konusunda uyardı. Bankaya göre bir süre sonra borsalardaki belirsizlik ABD Merkez Bankası FED’in enjekte ettiği likiditeden daha ağır basacak.

Bankanın John Normand liderliğindeki stratejistlerin 19 Haziran’da yayınladığı nota göre portföyler için “ayrım gözetmeden yaklaşım” borsaların ralli yaptığı Nisan ve Mayıs ayları için işe yaradı. Stratejistler bu rallinin merkez bankaları ve hükümetlerin mali ve finansal teşvikleriyle gerçekleştiğini söyledi.

Stratejistler göre yılın ikinci yarısının likidite desteğinin azalmasıyla borsalar daha kırılgan bir hale bürünürken yatırımcılar hisse senedi seçerken çok daha dikkatli olmalı.

Hükümetler bir yandan Kovid-19'un yayılmasını kontrol altına almaya çalışıp diğer yandan büyümeyi sağlamak için korona virüs önlemleri ve seyahat kısıtlamalarını kademeli olarak kaldırırken, piyasalar kırılganlığını koruyor. Çin hafta sonu ulusal güvenlik yasası teklifinin detaylarını açıkladı. Buna göre Çin, Hong Kong vatandaşlarını geniş tanımlı suçlardan doğrudan yasal takibe alabilecek. Bu durumun ABD-Çin gerginliğini artıracağı düşünülüyor.

Borsa 30’da yılın kazandıran ve kaybettirenleri

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

BIST-100’deki yükselişe bankalar yeni mi katılıyor?

Yeni haftanın gündeminde virüs endişeleri sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)