E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE karışık seyirle kapandı: Meta dikkat çekti---

NYSE karışık seyirle kapandı: Meta dikkat çekti

NYSE karışık seyirle kapandı: Meta dikkat çekti
03 Şubat 2023 - 00:38 borsagundem.com

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı. Meta hisselerinin günü yüzde 23'ün üzerinde kazançla kapatması dikkati çekti

ABD borsaları, günü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,11 kayıpla 34.054,70 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,48 artarak 4,180,26 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 3,26 yükselerek 12.201,23 puana çıktı.

Geçen yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerinde gelir açıklayan ve 40 milyar dolarlık hisse geri alım planını duyuran Meta'nın hisselerinin günü yüzde 23'ün üzerinde kazançla kapatması dikkati çekti.

Gün içinde Nasdaq ve S&P 500 endeksleri, beklenenden daha iyi gelen Meta finansal sonuçlarının da etkisiyle 5 ayın en yüksek değerine çıktı.

Analistler, ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yarın açıklanacak istihdam raporunda görülebilecek herhangi bir soğuma işaretinin, yatırımcıların ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışlarını masadan kaldırabileceğine yönelik beklentilerini artırabileceğini kaydetti.

Öte yandan, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 28 Ocak ile biten haftada 183 bin ile 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Tarım dışı iş gücü verimliliği, geçen yılın 4. çeyreğinde yüzde 3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükselirken, sanayi sektörünün yakın gelecekteki performansına ışık tutan fabrika siparişleri, Aralık 2022'de yüzde 1,8 artışla beklentilerin altında kaldı.

SPK’dan iki fon için 'ters repo' düzenlemesi

 

SPK Ortaklıklar Finansmanı Daire Başkanı Nizamettin Uçak görevinden ayrıldı

 

SPK, Göknur Gıda'nın halka arzını onayladı

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 02/02/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler 02/02/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)