E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNükleer savaş yaklaşıyor---

Nükleer savaş yaklaşıyor

Nükleer savaş yaklaşıyor
09 Temmuz 2021 - 14:44 borsagundem.com

Pentagon'un 2020 nükleer operasyonlarla ilgili raporuna göre Rusya ve Çin'in son 10 yıldaki savaş araçları yüzünden tüm dünya nükleer savaşla karşı karşıya.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) raporunda, ABD’nin 2010’dan beri nükleer silah kapasitesini azaltmak için pazarlık yapmaya çalıştığı, ancak hiçbir potansiyel düşmanın, nükleer silahların ulusal güvenlik stratejisindeki rolünü veya kullandığı nükleer silahların sayısını azaltmadığı belirtiliyor.

Özellikle Rusya, Çin, Kuzey Kore ve İran’dan bahseden raporda şu bilgilere yer veriliyor: 

Ülkeler silah kapasitelerini azaltmak yerine; aksine, kesinlikle ters yönde hareket ediyorlar. Sonuç olarak, dünyanın çeşitli yerlerinde nükleer silahlı düşmanları içeren bölgesel çatışmalar için artan bir potansiyel var.

RUSYA VE ÇİN GERİ ADIM ATMIYOR!

Rusya ve Çin, sahip oldukları teknoloji ve cephanelik nedeniyle ABD için en ciddi tehditler.

ABD ve NATO’yu çağdaş jeopolitik emellerine yönelik başlıca tehditler olarak gören Rusya, yeni nükleer savaş başlıkları ile fırlatıcılar kullanıyor ve üç yeni kıtalararası menzilli nükleer silah sistemi geliştiriyor. Silah sistemleri arasında yüksek teknolojili uçaklar, karadan fırlatılan seyir füzeleri ve su altı otonom torpidolar yer alıyor.

Çin'de denizaltından fırlatılan füzeler de dahil olmak üzere nükleer silahlarının sayısını ve yeteneklerini artırdı. Ayrıca karadan, denizden ve havadan silah ateşlemesine izin verecek bir bombardıman uçağı geliştiriyor.

KUZEY KORE VE İRAN MEYDAN OKUYOR

ABD raporuna göre, Kuzey Kore'de nükleer silah arayışını hızlandırdı ve son zamanlarda ABD’nin anavatanına ulaşabilen kıtalararası menzilli füzelerin test edilmesi de dahil olmak üzere füze uçuş testlerini önemli ölçüde artırdı. 

İran, karar verdiği tarihten itibaren bir yıl içinde nükleer silah geliştirecek teknoloji ve kapasiteye sahip. Rapor, İran’ın komşu hükümetleri istikrarsızlaştırmaya yönelik agresif stratejisine ve faaliyetlerine dikkat çekerek, nükleer silah kapasitesinden vazgeçme konusundaki uzun vadeli taahhüdü hakkında soruları da gündeme getiriyor.

Ayrıca 2020 raporu; ABD’nin nükleer silah programının caydırıcı olduğunu ve yalnızca ülkeyi veya müttefiklerini sivillere yönelik saldırılara karşı savunmak için olağanüstü koşullarda kullanılacağını söylüyor. Böylelikle 2020 güncellemesi, dilini yumuşatarak nükleer silahların ‘çatışmada galip gelmek’ için kullanılmasına ilişkin sözleri kaldırmış oldu.

ABD'nin nükleer sırları ortalığa yayıldı

Savaş gemileri karşı karşıya geldi! Mesafe 16 km

Putin'in yeni 'savaş makinesi'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Temmuz 2021 17:21

    ABD üretir ise olur, diğer ülkeler üretir ise olmaz.ya hepiniz imha edin yada herkes üretsin.bence bunlar ayak.bunlar asla bir birleri ile savaşmazlar.tüm dünyayı korkutup silah satma gayretleri bunlar.

  • www09 Temmuz 2021 16:06

    Dünyayı yaşanmaz hale getireceğiz diyorsunuz ,  :(  :(