E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNorveç Varlık Fonu'ndan 111 milyar dolarlık getiri---

Norveç Varlık Fonu'ndan 111 milyar dolarlık getiri

Norveç Varlık Fonu'ndan 111 milyar dolarlık getiri
18 Ağustos 2021 - 11:32 borsagundem.com

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu 2021 yılının ilk 6 ayında 110 milyar dolarlık getiri elde etti. Fon hisse yatırımlarından yüzde 14 getiri sağladı.

Fon büyüklüğü olarak dünyanın en büyük varlık fonu olan 1,4 trilyon dolarlık Norveç Varlık Fonu yılın ilk altı ayında yüzde 9,4 getiri sağlayarak 110 milyar dolar getiri kaydetti.

Oslo merkezli fon hisse yatırımlarından yüzde 14 getiri sağlarken sabit getirili menkul kıymet yatırımlarından yüzde 2 kayıp yaşadı. Halka arz olmayan gayrimenkul yatırımları ise fona yüzde 4,6 kazandırdı. Yenilenebilir enerji altyapı yatırımları ise yüzde 1,9 zarar etti. Genelde ise fon gösterge olarak belirlediği getiri oranının 28 baz puan üstünde getiri sağlamış oldu.

Tangen’in CEO olmasıyla birlikte fon sürdürülebilir yatırımlara bağlılığını daha çok dile getirmeye başlamıştı. Fon çevre, sosyal ve yönetişim anlamında risk taşıyan şirketlerden çıkma planını hızlandıracağını belirtmişti. Fon aynı zamanda gelişmekte olan ülke yatırımlarını da aynı strateji kapsamında azaltmayı planlıyor.

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Döviz piyasalarının önündeki yeni risk

Pegasus’un zararı 1.6 milyara ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halk18 Ağustos 2021 12:18

    Bizde varlık fonumuzun başarıyla muvaffak olmasını can-ı gönülden istiyoruz. Umarım tez zamanda güçlenir. Anlayamadığım sey ise varlık fonuna bağlı halkbank gibi şirket hisselerinin, bir bir çıkarken sert bir şekilde aşağı dönüşü ve aşırı değer kaybetmesinin önüne neden geçilemiyor olabilir? Sadece oyun kurucuların, küçük yatırımcıya yaptığı zulmü kabul etmek mümkün mü? Eğer değilse neden hissenin aşırı deger kaybının önüne geçilememiş olabilir?