E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNomura; Yurt içi endişeler TL'ye zarar veriyor---

Nomura; Yurt içi endişeler TL'ye zarar veriyor

Nomura; Yurt içi endişeler TL'ye zarar veriyor
18 Ekim 2016 - 11:28 borsagundem.com

Nomura, "Yurt içi endişeler ve global ortamın negatife dönmesi Türk Lirası'na zarar vermeye devam edecek"

Nomura Seurities, bugün yayınladığı raporda Türkiye'nin yeniden baskı altında olduğuna işaret etti. Geçmişte yaşananlara benzer şekild artan çekirdek piyasa getiri oranları ve güçlenen ABD Dolarının
etkisiyle Türk finansal piyasalarının sıkıntı yaşamakta olduğunu belirten Nomura, Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında tüm zamanların en düşük seviyelerine gerilediğine dikkat çekti.

Global ortamın negatife dönmesinin, büyümenin yavaşlaması, dış dengenin yanlış yönde ilerlemeye başaması ve makro politika karışımının gevşemeye başlaması gibi çeşitli yurt içi endişelerle bir araya
geldiğine işaret eden Nomura, bu bileşimin Türk Lirası'na zarar vermeye devam edeceğini düşündüklerini vurguladı.

Nomura, "Türk hükümetinin dezenflasyon ve dış yeniden dengemlenme yerine büyümeye öncelik vermesi getiri egrisinin uzun ucu için negatif olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Siyasi tarafta ise, başkanlık konusunda gelişmelerin yakından izleneceğini belirten Nomura, kısa vadede bir referandumun hükümetin büyümeyi destekleme azmini artırıacağını, gevşek politika duruşu
konusunda piyasa endişelerinin ortaya çıkmasına yol açacağını düşündüklerini ifade etti.
Nomura, "Genel olarak bakıldığında Türkiye'nin yurt içi ve uluslararası siyasetinin statümkonun sona erdiği ancak yeni bir çerçevenin bunun yerini almadığı bir ani ve büyük değişiklik dönemine doğru gittiği görülüyor. Bu istikrarsız gidişat bir olay riski kaynağı" dedi.

Yayınlanan raporda Türk ekonomisi için 2016 büyüme tahminini yüzde 2,7 olarak devam ettirdiklerini belirten Nomura, yüzde 3'e yakın büyümenin makul derecede iyi bir performans olacağını savundu.
Türk ekonominini 2017 yılında yüzde 3,0 büyüyeceğini tahmin eden Nomura, 2018 tahminini yüzde 4,9 olarak ifade etti. Nomura'nın ABD Doları/Türk Lirası paritesi için 2016 sonu tahmini 3,2683, 2017 sonu tahmini 3,4655 ve 2018 sonu tahmini 3,4135 olarak ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)