E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTemassızNFC ölüyor gelecek iBeacon teknolojisinde---

NFC ölüyor gelecek iBeacon teknolojisinde

NFC ölüyor gelecek iBeacon teknolojisinde
18 Aralık 2013 - 16:52 borsagundem.com

Cüzdansız gelecek bankaları, operatörleri ve perakende sistemlerini yeniden şekillendirecek

Bu yıl ikincisini düzenlenen Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansı‘nda BKM Genel Müdürü Soner Canko ve BTCTurk kurucusu Kerem Tibuk’un ardından sahneyi tmob‘un kurucusu Rudi Dökmecioğlu aldı.
Dökmecioğlu geçen sene düzenlenen konferansta cüzdansız geleceğin bankaları, operatörleri ve perakende sistemlerini şekillendireceğini söylediklerini, bu yıl bunun gerçekleştiğini gördüklerini sözlerine ekledi.
Mobil ödemeler konusunda NFC’nin çok uzun yaşayamadan ölme noktasına geldiğini savunan Rudi, bugün NFC’yle mobil ödemelerin sadece binde birinin gerçekleştiğini, bunun da bu kadar zaman geçmesine rağmen pazarda yer edinemediğinin göstergesi olduğunu belirtti. Konuşmanın en dikkat çeken noktasıysa Vodafone için geliştirdikleri temassız ödeme teknolojisiydi.
Dökmecioğlu, cüzdansız gelecekte operatörlerin şekillenmesiyle ilgili olarak işbirliği yaptıkları Vodafone Cep Cüzdan örneğini izleyicilere anlattı. Cep Cüzdan uygulamasıyla para transferi, Cep Lira yükleme işlemleri gerçekleştirilebiliyor, QR-Kod ile para gönderme yapılabililiyor. Herhangi bir şubenin yaptığı tüm işlemleri yapabilen bu uygulama hem kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor hem de şirketlerin giderlerini azaltıyor.
iBeacon teknolojisiyle geleceğin nasıl olacağının hayallerle sınırlı olduğu gibi iddialı bir cümle kullanan Rudi Dökmecioğlu 200 milyon iOS cihazında kullanabiliyor olmasının önemli bir potansiyeli barındırdığını dile getirdi. iBeacon teknolojisi Apple Store’larda mağaza içi pazarlamadan ödeme sistemlerine kadar geniş bir alanda kullanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
İLGİLİ HABERLER