E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNegatif faizi teknik olarak AMB kadar düşürebiliriz---

Negatif faizi teknik olarak AMB kadar düşürebiliriz

Negatif faizi teknik olarak AMB kadar düşürebiliriz
11 Mayıs 2016 - 20:22 borsagundem.com

BoJ başkanı Kuroda, teknik olarak faiz oranlarını Avrupa Merkez Bankası (AMB) kadar düşürebileceklerini ifade etti

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Almanya'dan Boersen Zeitung ile yaptığı röportajda, teknik olarak faiz oranlarını Avrupa Merkez Bankası (AMB) kadar düşürebileceklerini ifade etti.

Kuroda, "neyin gerekli ve neyin uygun olduğu konusunda kendimize sormalıyız ve bu soruların cevabı ekonominin durumunu, özellikle de enflasyon dinamiklerine dayanıyor." dedi.

Para politikasının gerekli görüldüğü takdirde hala önemli ölçüde genişletebileceklerini vurgulayan Kuroda, enflasyon konusunda ise doğru yolda olduklarını belirterek, "Enerji fiyatları yükselmeye başladığında, enflasyon kademeli olarak yüzde 2'ye yönelecektir." diye konuştu.

BOJ Başkanı Kuroda, güçlü yenin politikalarının bir sonucu olmadığının altını çizerek, düşük faiz oranlarının daha zayıf bir para birimine öncülük edeceğini belirtti.

AMB mevduat faizi yüzde eksi 0.4 oranında bulunuyor. Kuroda, 16 Mart'ta parlamentoda yaptığı konuşmada yüzde eksi 0.5 faiz oranının Japonya için teorik olarak mümkün olduğunu söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)