E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNefes kesen Wall Street rallisi yıl sonunda bitecek---

Nefes kesen Wall Street rallisi yıl sonunda bitecek

Nefes kesen Wall Street rallisi yıl sonunda bitecek
01 Kasım 2021 - 15:37 borsagundem.com

ABD borsaları Ekim ayını rekorla bitirdi. 2021 yılının en büyük boğası Chris Harvey söz konusu rallinin yıl sonundan itibaren zayıflayacağını ve yatırımcıların mayıs ayında satışa geçmesi gerektiğini söyledi


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo Menkul Kıymetler’in Baş Özkaynak Stratejisti Chris Harvey, S&P 500 Endeksi için yaptığı 4.825 puanlık yıl sonu tahminiyle borsaların en büyük boğası haline gelmişti. Ancak Harvey borsalarda gelecek sene bu rallinin ivme kaybedeceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı CNBC’deki röportajında 2022 yılı için, “Hisse senetlerini sürdürülemeyeceği bir seviyeye geleceğiz. Pay piyasasında erime olacak. Hisse senetlerini temel verilerin ve değerlemelerin desteklemediği bir seviyeye getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq geçtiğimiz haftayı rekor seviyede kapattı. S&P 500 ve Nasdaq Endeksleri Ekim ayını %7’lik yükselişle bitirirken Dow Jones Endeksi ise ay boyunca %6 oranında yükseldi.

Harvey endekslerdeki güçlü performansa ilişkin, “Birçok bireysel ve kurumsal yatırımcıdan gördüğümüz şey, şu anda piyasanın kırılmaz olduğunu hissetmeleri. Birkaç kez geri çekilme yaşadık. Ralli büküldü ancak hiç kırılmadı. Bu başka bir geride kalma korkusu (FOMO) seviyesini getiriyor ve söz konusu durum özgüven sağlıyor” açıklamasında bulundu.

Harvey, ekonomideki güçlü temel verileri, beklenenden daha iyi gelen bilanço raporlarını, düşük sermaye maliyetlerini ve kenarda bekleyen bol miktardaki nakit varlıkları borsalardaki yükselişin destekleyicisi olarak listeledi.

Borsa uzmanı, “Boğa piyasasının geç zamanlarındayız. Artık mantıksızlığın çok daha rasyonel hale geldiği bir dönemdeyiz. Olmasını beklemediğiniz şeyler olabilir ve büyük olasılıkla da olacaktır” sözlerini kaydetti.

Harvey, bankaları da içeren momentum isimlerinin yıl sonuna kadar önemli sürücüler olacağını iddia ediyor. Mali işlere, Federal Rezerv'in konik planlarından ilgi görecek "gizli liderlik oyunu" diyor.

Borsa uzmanı bankacılık sektörünü de içeren momentum hisselerinin yıl sonuna kadar borsaları taşıyacağını iddia ediyor. Harvey ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkılaştırma planlarından talep görecek finans hisselerinin “gizli bir liderlik oyunu oynadığını” söyledi.

Dip kovalamayın

Harvey FED’in hamlelerinin kurlarda yukarı yönlü baskı yapacağını ve bu durumun bankalar için iyi olduğunu söyledi. Borsa uzmanı, “Çalışmaya devam eden varlıkları satın almak istiyoruz. Dipten balık tutmayı istemiyoruz. Zarar gören varlıkları satın almak istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Momentum yatırımlarını savunan borsa uzmanı borsaların üç ila altı ay içerisinde erimeye başlayacağını öngördü. Harvey gelecek yılın ikinci çeyreğinde, daha şahin bir FED politikası bekliyor. Borsa uzmanı durgun büyüme ve orta vadeli yatırımları çevreleyen belirsizlik ortamında %10'luk bir düzeltmeye neden olabilecek piyasa rüzgarlarının görülebileceğini söyledi.

Harvey, “Bunu söylemekten nefret ediyorum ama yine de söyleyeceğim. Bana kalırsa bu yıl ‘Mayıs ayında satın ve gidin’ sözü doğru olacak. Bahar aylarının sonuna ve yaz başına gelindiğinde gerçekten de korumacı yatırımda olmayı isteyeceksiniz” sözlerini kaydetti.

Yatırım firmalarının S&P 500 için gelecek yıl hedeflerini belirlemesi için hala erken bir dönemdeyiz. Harvey’nin 2022 hedefi ise 4.715 puan. Ancak 2022’ye ilişkin en yüksek S&P 500 hedefi ise Credit Suisse’in Borsa Uzmanı Jonathan Golub’tan geldi. Golub gelecek yıl endeksin 5.000 puan sınırına ulaşacağını öngörüyor.

Dolarda Fed belirleyici olacak

 

Borsa İstanbul'da Kasım'da zirve olur mu?

 

Kripto piyasasında yeni Shiba Inu vakası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf Ri01 Kasım 2021 19:26

    Satışlar daha önce başlar. Bir çok yabancı uzman 3-5 aydır, Kasım ayında büyük düzeltmenin olacağını söylüyorlar