E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati’den EYT ve KGF açıklaması---

Nebati’den EYT ve KGF açıklaması

Nebati’den EYT ve KGF açıklaması
02 Aralık 2022 - 11:35 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "EYT ile ilgili işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, Hazine destekli KGF kefaletiyle karşılayabilecekleri kredi paketi için hazırlıklar başlatıldı." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için işverene verilecek desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğünü anımsatan Nebati, “Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır” dedi.

İŞVERENİN İKİ TALEBİ KABUL EDİLMİŞTİ

Öte yandan, dün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT konusunda işverenin iki talebinin kabul edildiğini açıklamıştı.

EYT konusunda bakanlığa 3 öneri sunduklarını söyleyen Akkol, “Emeklilerle çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Ayrıca işverene kıdem tazminatı için kredi desteği verileceği de verilecek. Bunun müjdesini sayın bakanımızdan aldık” demişti.

EYT’de çalışana prim, işverene kıdem desteği geliyor!

 

EYT'lilere emekli promosyonu ile çifte kazanç!

 

Hükümetten EYT açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Aralık 2022 14:52

    tv ye çıkıyor oda başkanları.. yok bilmem ne odası başkanı. yok bilmene aslanı kaplanı.. yok bilmemneci .. yat odası öz başkanı felan filan... nasıl ekonomı? çalışacak işçi yok, işçi bulamıyoruz, işler harika, şahane , ihracatımı arttı , her sanayici müthiş buyudu ... şimdi EYT çıkacak  işyerinde çalışan 3 - 5 eyt linin kıdemini ödeyecek parası yok kasasında :D yahuu herşey harika ise, öde garibin ücretlinin alınterini :D bankaların hesapların boş mu ? hadni atıp tutarken övgüler methiyeler şiirler gazeller yazarken tv di süperdi işler ihracat, kasalar doludu :D yaa kim cebini nerden dolduruyor, orayı övüyor... şimdi emeklisinin kıdemını verecek, ona parabulamıyor. bu sanayiciler ile biz avrupğaya kapa tutup, çin i tahtından edecez :D ya güldürmeyin adamı : )))