E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati: Yurt dışındaki yatırımcılar "Türkiye var" demeye başladı---

Nebati: Yurt dışındaki yatırımcılar "Türkiye var" demeye başladı

Nebati: Yurt dışındaki yatırımcılar Türkiye var demeye başladı
16 Mart 2022 - 12:19 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyona ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. Nebati, yaz aylarından itibaren özellikle yılsonundan itibaren enflasyonda düşüş ve hızlı bir şekilde normalleşme görüleceğini belirtti. Nebati 2023 Haziran seçimlerine tek haneli enflasyonla girileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye çok özel bir yere konumlanmış ülke, bunu en iyi şekilde kullanacak. Dünyanın farklı bölgelerinin taleplerini karşılayabilecek ender ülkelerden biri Türkiye'dir, herkesle iletişimi en iyi şekilde gerçekleştirebilecek ülkelerden biri. Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejimi garanti altında. Yurt dışındaki yatırımcılar "Türkiye var" demeye başladı. 

2022 yılına hızlı başladık. Bizi en çok petrol ve Emtia fiyatları ile enflasyon yoruyor. Önlemlerimizi tek tek uygulamaya koyuyoruz. Orta gelir tuzağını aşarak yolumuza devam ediyoruz. Orta akıl tuzağını da aşıyoruz. Yeni enstrümanlar koyuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Yepyeni şeyler söylüyoruz. Bundan dolayı da Ocak ve Şubat ayındaki ihracatımız artarak devam etti yıllıklandırılmışı 231 milyar doları aşmış durumda. Riskleri bertaraf edecek şekilde uygulamalar ortaya koyuyoruz. Enflasyonu da yılsonu itibarıyla belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımızla devam ediyoruz. Enflasyonda mutlaka suretle yaz aylarından itibaren özellikle yılsonundan itibaren de düşüşü ve hızlı bir şekilde normalleşmeyi görmüş olacağız. Gerekeni yapıyoruz, KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık, ticarethanelerde indirim yaptık. Gelirken benzin fiyatlarını gördüm. Türkiye geçen yıl akaryakıttaki farkların tamamını karşıladı. Dünyanın en ucuz doğal gazını hanelere ulaştırıyoruz. Doğal gazdaki fiyatı hissettirmedik. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz.

KKM, Türkiye'deki kurun stabil ve öngörülebilir hale gelmesini sağladı. Riskleri bertaraf edecek güce sahip. Fed'in kararlarına rağmen kur konusunda atmış olduğu adımların üstesinden gelip bugünkü seviyeye gelmiş durumda. Ar-Ge'ye önem veriyoruz. On binlerce projeye yararlanıcılara 18 milyar lira tutarında kaynağı harekete geçirdik.

İstanbul Finans Merkezi'ni bitirip taşınıyoruz. Önemli bir finans merkezi haline gelecek. Tüm kesimlerin küresel taleplerle buluşması sağlanacak. Londra, Frankfurt, Zurih gibi merkezlere yakınlığıyla bulunmasıyla önemli bir etkinlik ortaya koymuş olacaktır. Ortadoğu, Kuzey Afrika için de İstanbul bir çekim merkezidir. 

Yatırım ofisimiz tek durak ofis yaklaşımıyla sizleri ağırlamaya hazır. Bir problem mi yaşadınız, rahat olun, bize hemen ulaşırsınız. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi al aşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var. Mevzuatı da değiştiririz.

2021 yılında 1.5 milyon konut satıldı. Dünyanın en büyük sosyal konut üreticilerinden TOKİ son 19 yıl içinde 1 milyonu aşkın konut inşa etti.

Ukrayna ve Rusya gerilimi, ülkemizi de dünyaya da fena şekilde hissettiriyor. Bu gelişmenin ülkemize etkisi elbette yadsınamaz. İki ülkenin ortaya koymuş olduğu bu sıkıntılı dönemin bir an önce bitmesi ve Türkiye'nin göstermiş olduğu bu dirayetli çalışmalarının da sonuçlandırmasını umuyorum sağlarız."

(Hürriyet)

Nebati :"Türkiye ekonomisinin karşılaştığı en büyük problem yüksek enflasyondur"

 

Bakan Nebati, AHK Türkiye heyetiyle görüştü

 

Bakan Nebati: Ülkeye ihanet ediyorlar

 

Nebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk17 Mart 2022 07:35

    Valla adamlar hayret ediyor.bunlar nasıl seçiliyor diye.

  • Taki16 Mart 2022 22:04

    Vay anasını, koca ülke kahve ağzı ile yatırımcı arıyor. Yav 2023 vadeli enflasyon hedefi vermek de nedir? Sizin yaşam sebebiniz seçimi kazanmak için her şeyi yapmak bu çok net. %100 enflasyon içinde yüzerken tek haneli enflasyon hedefi açıklanıyor. Buna siz dahil kimse inanmıyor

  • Mucise Reis ;)16 Mart 2022 20:45

    Ey yabancılar. Siz İstanbul'u bilir misiniz?  Gezdiniz mi ? Anlatayım İstanbul'u...Bi' lodos lazım şimdi bana....bi' kürek bi' kayık...Zulada birkaç şişe yakut yer gök kırmızı...Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp...Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı....Ah İstanbul İstanbul olalı....Hiç görmedi böyle keder.... Hadi yatırıma bekliyoruz artık, kanunda kanun tüzükse tüzük değiştiririz yahu...

  • Sosyolog 16 Mart 2022 20:16

    Yabancı: çok şükür Türkiye var hiç olmazsa zararımız oradan bari çıkartırız

  • xyz16 Mart 2022 18:54

    Yabancı ne der onu bilmem ama şundan emin olun millet artık yeter diyor. Millet yakamızdan düşün diyor. Millet çek git hayatımızdan diyor.

  • Hehe16 Mart 2022 18:23

    Sen sus gozlerin konussun belki birsey olmadigin birsey zannnederiz konusunca azicik vardi oda gitti ama cok gizli kaynagima gore lozanin cok gizli bir maddesi var 23 hersey bitecek

  • düzeni üzen16 Mart 2022 17:49

    yalan dolanla bugunlere geldik en fazla gidecegimiz yerde sandık orada milletinde bi cevabı olacaktır.

  • Cello16 Mart 2022 17:38

    Sn. Bakan ' Türkiye var ' diyorlarsa bunlar yarın ülkenin tapusunuda isterler...dikkat etmek lazım...aman.

  • acacu16 Mart 2022 16:09

    En son yabancılara "İstanbul'da şöyle bir gezin dolaşın, boğazda bir balık yiyin" tavsiyesinden sonra dayanamadım, kanalı değiştirdim.  Belki sonradan bir de çocukluk anısı falan anlatmıştır.

  • vedat16 Mart 2022 15:52

    Bu rejim Nas adı altında ekonomiyi, Ensar adı altında demografik yapımızı ve ülkemizin geleceğini, bekasını çok büyük sıkınıtıya soktu. Birinde faiz sebep enflasyon sonuç diğerinde ise mazlumlar adı altında ipini koparanı göçmen diye ülkeye doluşmasına imkan verdi. Bundan sonra gelecek yönetime ve ülkemize allah yardım etsin.

  • Sff16 Mart 2022 15:00

    Nasıl çıksam diyen mi

  • AHMET ÖZBİR16 Mart 2022 13:29

    TÜRKİYEM "Kutup Yıldızı", "Küresel Güç, Küresel Aktör." Bir de KÜRESEL FAKTÖR REİS'im var DÜMENDE işte benim ülkem SÜPER, TÜRK LİRASI GÖZDE, LİDERLİĞİ ise MÜKEMMEL. "GARANTİ DEVLET BABA'YA VER PARANI, HEM SEN KAZAN HEM DEVLETİM, AĞLASIN BAYRAK DÜŞMANLARI"

  • Türkoğlutúrk17 Mart 2022 07:34

    Sen milliyetçi olsan bop eşbaşkanı peşinde yağcılık yapmazsın.

  • Yürü git16 Mart 2022 14:57

    Faizlemi?

  • Mucise Reis ;)16 Mart 2022 13:24

    İstanbul 'u nasıl anlatı dikkat ettiniz mi ? Aylık 4500 TL maaş bir kişi gerçek İstanbul'u tadamamış :D o dediklerini yapmak için orta halli İstanbullunun 12 aylık maaşı yetmez. :D İstanbul da gez toz ama İstanbul da TL alarak çalışma... Video olarak izlerseniz görürsünüz. İstanbul nasıl bir yer nasıl tanışabilirsin İstanbul ile :D 

  • Varlık barışı16 Mart 2022 13:12

    Varlık iyidir yokluk kötü.Allah aratmasın.

  • Bik16 Mart 2022 12:51

    2023 yılı haziran ayında tek haneli enflasyon hayali, TCMB'nin 10 yıldan beri %5 enflasyonu hedeflemesi hayaline benziyor.

  • xyz16 Mart 2022 12:42

    Milleti 20 senenin sonunda fakirleştir. Kuyruklara mahkum et. Ondan sonra az kaldı köşeyi döneceksiniz de. Eĝer bunlara inanan varsa yazık. Hayal sat. Nasıl olsa reklamını yapan çok.