E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Çin uyarısı---

NATO'dan Çin uyarısı

NATO'dan Çin uyarısı
13 Haziran 2020 - 13:57 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Çin’in yükselişine dikkat çekerek, küresel güç dengesinin radikal biçimde değişebileceğini söyledi. Stoltenberg, "Çin’in Avrupa’nın kapısına giderek yaklaştığını" da ifade etti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çin'in yükselişiyle küresel güç dengesinde radikal bir değişim yaşanabileceğini dile getirdi. Almanya'da yayımlanan Welt am Sonntag gazetesine konuşan Stoltenberg, Çin'in Avrupa'ya ulaşabilecek uzun menzilli füzeler ve nükleer silahlara yatırım yaptığına dikkat çekerek, Batı ittifakının bu yeni güçlüğe karşı birlik olması gerektiğini ifade etti. NATO Genel Sekreteri, "Kesin olan bir şey varsa o da Çin'in Avrupa'nın kapısına giderek yaklaştığı" diye konuştu.

Çin'in Kuzey Kutup Bölgesi'nde, Afrika'da ve Akdeniz'de varlığını artırmanın yanı sıra, Avrupa’da da kritik altyapı yatırımları yaptığını ifade eden Stoltenberg, ülkenin siber dünyada da büyük bir bir güç olduğuna dikkat çekti.

Güney Çin Denizi'nde "ciddi gelişmeler"
Öte yandan şu ana dek Çin'den hiçbir NATO üyesine doğrudan bir tehdit gelmediğini söyleyen Stoltenberg, buna karşın Güney Çin Denizi'nde "ciddi gelişmeler gözlemlediklerini" kaydederek Çin'in, gemilerin uluslararası sulardaki hareket özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik girişimlerini artırdığını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bölgede yaşanan gerginliğe rağmen şu an için ittifak güçlerini buraya intikal ettirilmesi için bir sebep bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🏗🏗🏗🏗🏗🏗17 Haziran 2020 11:55

    Siz nato altında ülkeleri salak yerine koyup sömürseniz çin sizin kapınaza kadarda dayanır geçti o günler geçmiş olsun nato sadece abdnşn köleligini yapmak içşn kurulan bşr kurum

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ13 Haziran 2020 23:14

    Bizler abd nin koruyucusu değiliz.konu nedir çin ekonomi ve diğer alanlarda abd geçmesinden dolayı hem virüsü çıkart dünya ya yay hemde çin suçla .git çin ile savasacak isen neden nato yu karıştırıyorsunuz.gidin kendiniz savaşın.ben şahsen nato a bir tane dahi askerimizin verilmesine şahsen karşıyım.müttefik dedik.bugün nato üyesi olmayan japonya, güney kore, israil f 35 uçaklarını ver.bizler hem üreticisi , hem kurucusu hemde alıcısı olduğumuz ve parasını peşin ödediğimiz uçakları çeşitli bahaneler ile vermeyin.cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar ülkemizdeki tüm pislikleri yapan ve yatıran, terörisitleri her türlü silahlarla donatıp para ve silah olarak üzerimize salan ve binlerce şehiti yapan abd ve batılı ülkeler değil midir.

  • Savaşma Barış14 Haziran 2020 00:13

    Nato demek abd demek de ondan mangırsız hiç bir halt yürümez,parayı verenin düdüğünü çalarlar normal böyle konuşmaları,eğer çin parası ciddi manada rezevr parası dolasım kabulü görürse bunu savaş sebebi sayarlar usd yi kolay kolay başka para ile değiştirmezler.Çünkü bunu zamanında savaş ile yaptılar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Haziran 2020 18:30

    ABD nato ülkelerine kelek atar ise kuş gider başka yere konar.yarın bir gün biz de çin ve rusya ile zorunlu olarak işbirliğin gideceğiz.ABD den dost ayı dan post olmaz demiş atalarımız.sen f 35 verme bize yamuk yapın sonra söyle böyle.dünyanın en karaktersiz devleti bence.

  • azmi13 Haziran 2020 19:45

    1950 den bu yana Abd nin bize yapmadığı kötülük kalmadı ,hala da yapmaya devam ediyor edecek. Kendimizden başka dostumuz yok. Boş yere dost aramayalım. Çalışıp üretmezsek başkalarının ürünlerine mahkum kalıyoruz. Sonuçları ortada

  • sahin kuş 13 Haziran 2020 15:38

    bütün yıl Çinle kavga etmesinin nedeni ortaya çıktı, çini heraçıdan durdurmak, yok şirketi bilgi topluyor muş, bizim teknojiyi çalmış kavganın arkasındaki neden bu,