E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanlı yayında imzaladı: İsveç'ten NATO hamlesi!---

Canlı yayında imzaladı: İsveç'ten NATO hamlesi!

Canlı yayında imzaladı: İsveç'ten NATO hamlesi!
17 Mayıs 2022 - 11:43 borsagundem.com

İsveç basını, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladığını duyurdu.


İsveç basını, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladığını duyurdu.

İsveç devlet televizyonu SVT ve Tv4 kanalı, Dışişleri Bakanı Ann Linde'in NATO'ya üyelik başvurusunu imzalarken görüntülerini yayınladı.

Yerel basında yer alan haberlere göre canlı yayında imzayı atan Bakan Linde, NATO hamlesinin 'İsveç için en iyisi' olduğunu söyledi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası NATO üyeliği konusunu gündeme getiren İsveç, 200 yıldan fazla süredir uyguladığı askeri tarafsızlık politikasını bırakarak tarihi bir adım attı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve ana muhalefet partisi lideri Ulf Kristersson, dün ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Andersson, ülkesinin NATO’ya başvurma kararı aldığını duyurdu. İsveç'e karşı henüz doğrudan bir askeri tehdit görmediğini kaydeden Andersson, İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunu Finlandiya ile birlikte göndereceğini bu nedenle resmi başvuru tarihinin henüz netleşmediğini söyledi. Andersson, ayrıca İsveç halkının NATO'ya katılma konusunda farklı fikirlere sahip olabileceğini ancak İsveç'i önemsemeye devam edeceklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZİ İKNA ETMEYE Mİ GELECEKLER... YORULMASINLAR

İsveç ve Finlandiya'dan üst düzey temsilcilerden oluşan diplomatik heyetin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye yapacakları ziyarete ilişkin konuşan Erdoğan, "Bizi ikna etmeye mi gelecekler. Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmeye evet demeyiz." ifadelerini kullandı.

İsveç, 'NATO üyeliği' konusunda kararını verdi

 

Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer rest!

 

Baerbock: İki ülkeyi NATO'nun kapısında kollarımızı açarak karşılarız

 

NATO ve ABD'den Türkiye açıklaması

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi17 Mayıs 2022 16:56

    Biden ne derse o :D  :D 

  • Nuri17 Mayıs 2022 15:47

    Bana böyle bir dilekçe henüz ulaşmadı 

  • baran17 Mayıs 2022 14:42

    Bu kukla idareciler tamamı Amerika nın güdümünde ya da gücünden korkuyorlar!  Halkını düşünseler böyle bir şeye gerek duymazlar idi.  Rusya şimdiye kadar saldırmamış  ta şimdiden sonra niye saldırsın?  Bu suratsız meymenetsiz tıpkı Yunanistan gibi zorla tahrik ediyor.  Pkk ya verdikleri destek te kendi iradesi ile olamaz zaten.  Rusya nın silah gücünü küçümseyip zayıf düştüğünü sanarak mütemadiyen tahrik etmek te çok cahilce ya da şeytanca!  Rusya nın konvansiyonel füzeleri bu iki ülkeyi mahvetmeye yeter de artar.  Bile bile bu haltı yemeye çalışıyorlar!  

  • 👏👏👏👏17 Mayıs 2022 13:13

    Bu konuda reis sonuna kadar haklı

  • Baran Reis 17 Mayıs 2022 13:09

    Bizim patron ne diyor; önce bizim tezgahtan geçeceksiniz! Yoksa nato mato yok! Siz kollarınızı açarak karşılamaya devam edin son sözü bizimki söyleyecek!

  • 4mevsim17 Mayıs 2022 12:21

    Savaşın dunyaya yayılması an meselesi.

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 11:54

    ukrayna karşısında yıpranan ve rusyanın tehdidinin azaldığı avupanında korktugu bir dönemi çok iyi fırsat bildi. tek başına rusy aile gelecekte mücadele etmek yerine ukrayna gibi gelecekte tek kalmak yerine bu zamanı çok iyi değerlendirdi.  mantıklı adımlar

  • Ali Taş17 Mayıs 2022 22:27

    Adam ölmüş askerlerinin cesedini almıyor nükleer serpitiyimi düşünecek Bu gün ufak çaplı bir nükleer atsa dünya şok olur sonrasını düşünmek bile istemem Hatta şerrefsiz bir ülke sırf Rusyayı tetiklemek için içeri de bir bombalama yapsa Zaten Putin ben gidiyorum bu dünyadan diyor ...imzamı atar giderim dese ... napacan Zoguldaktaki maden ocakları millete saray olur o vakit

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 21:36

    Baran Bey, sanırım araştırdınız ve kendinize gülmeye başlamışsınız. Zaten kamu oyu notunuzu ve etiketinizi biliyor. Sizi aynada gülücüklerle baş başa bırakıyorum. isveç 5 nesil uçaklarını okuyunca f35 ayarında filosunu görünce, Ruslar karşısında nasıl baskın olduğunu anlamışsınızdır.  hahaah nerde o kapasite sen Baran Bey : )) 2. dünya savaşında Almanların baltık denizi operasyonları ve rusların ataklarını belki okumuşsunuzdur :D haha nerde o araştırma kapasitesi sende : )) salla işkembeden, uydur gitsin. O metrelerce karda, buzda, dağlarda - çift hanelerde savaşacak ordu bulamazsın. Adamlar alışkın ülke topraklarına.... kör cahil olunca insan uzman oluyor kendince, :D cevap tak oturdu, bu konuda kapak oldu ...

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 21:33

    Len Abi,  Taki japonyaya atılana kadar. Sonrasında insanlar radyosyon ve ektilerinin kalıcı olduğunu öğrendi. kimse kolay kolay nükleer atamaz. Atarsada kendide yer Japonya gibi 50 yıl sürünür insanlık. Japonyada nükleeer sızındı oldu okyanustan 1 balık yemiyorlar kaç yıl öyle gider bilinmez. Nükleer atması için rusların topraklarında ciddi saldırı ve ciddi atak olması lazım. Ki o pozisyona gelmemek adına ülkeler nükleer silzhlarını caydırıcı koz olarak kullanıyor. pakistan hindistan  onca gerilim nükleer atan oldu mu ? nükleer attınmı, 50 yıl o toprakları unut insanlık ve tarım ürün doğayı her şeyi unut. nükleer son koz. kimyasal atmalar çok doğal ve normal savaş suçu olsa da. Rusya kime atacak nükleeri ? fin lere norveçe mi? :D etkileri zaten hava olayları ile moskovaya gelir. nasıl balkanlardan yağmur bulutları geliyor, çöl yozları güney bölgemise geliyor. nükleerde serpinti olur dağılır zarar verir kendi milletine.

  • baran17 Mayıs 2022 21:01

     :D  :D  :D 

  • Ali Taş17 Mayıs 2022 20:34

    Len mucize ...Putin nediyor Rusyya bir tehdit olursa nükleer kullanırım diyor Sana kalsa Ukrayna bu gücüyle Rusyayı bile fethedecek Abd nin 2. Dünya savaşında Japonu tehdit görmesi nükleer kullanmasına sebep olmadı mı Şimdi Avrupanın abd nin Ukraynaya verdiği gaz Rusya nın nükleer kullanmasını tetikliyor Bu savaş biran önce durmalı

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 19:02

    Baran Bey hayal ürünü yazmışsınız. sıfır reel bilgi.  Tamamen zırvalıyorsun. Hiç bir bilgin yok.  araştırmadan, bakmadan, incelemeden, düşünceni gerçekmiş gibi sallamışsın ortaya...  Oralarda en iyi savaşan ordular kendilerinde. O karda kışta orada mücadele edecek ordu pek yok. Bölgesel alan savunmada, Rusya bir halt edemez. Hava gücü olarak çok modern ve etkililer zaten. Ruslar için zorlu lokma olur. 2. dünya savaşından Ruslar o arazilerde çok çekti , süründü. Rusya ne roketi atacak ? Gördük akılsız roketlerini , binalara evlere güm güm düştüğünü.  Çarnobil nükleer patlamada ne oldu ? rusya en çok kendi etkilendi. avrupada bir law patlıyor ne oluyor? tüfler dumanlar binlerce km yayılıyor. Nükleerde öyle olur. 50 yıl etkisi azalarak devam eder sürer. Kimyasal kullanılır savaş meydanında 1 hafta sonra etkisi sıfırlanır diye.. .Bilgisizce yazıyorsun. Kendi hayal dünyanı,  gerçek sanıyorsun. rusların hava gücünü  alt edecek güçteler... 

  • baran17 Mayıs 2022 14:37

    Çok dangalakça bir yorum!  Rusya nın silah gücünün farkında değilsin!  Sadece güdümlü füzeler ile  İsvaç i de Finlandiya yı da mahvedebilir.  Nükeer i söylemeye bile gerek yok. Sadece  vicdani kanaatten dolayı kullanmadı bazı silahları şimdiye kadar.