E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq sert düştü! Teknoloji hisselerinden kaçış---

Nasdaq sert düştü! Teknoloji hisselerinden kaçış

Nasdaq sert düştü! Teknoloji hisselerinden kaçış
04 Mart 2021 - 00:57 borsagundem.com

1.9 trilyon dolarlık teşvikin ekonomiyi rayına sokacağı algısı Wall Street yatırımcılarını, teknoloji hisseleri yerine iyileşmeden faydalanacak sektör hisselerine yöneltti. Endeksler günü ekside kaparken Nasdaq yüzde 2.7 ile en büyük kaybı verdi

ABD borsaları çarşamba gününü düşüşle kapadı. Nasdaq, yatırımcıların yüksek değerdeki teknoloji hisselerini satması ve mali teşvik ve aşılama programları sayesinde ekonomik iyileşmeden yararlanma olasılığı daha yüksek görülen sektörlere dönmesinin ardından sert düştü.

Geçen hafta hızlı yükselişi ile tedirginliğe neden olan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri, salı günü 1,40'a kadar gerilemesinin ardından çarşamba günü 1,49 seviyelerine kadar çıktı. Tahvil faizleri geçen hafta büyük paniğe neden olan yüzde 1.61'lik yükselişin gerisinde olmasına rağmen yatırımcıları tedirgin etti. 

Dow Jones Sanayi Endeksi 121.43 puan ve yüzde 0,39 oranında düşüşle günü 31,270,09 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 50.57 puan ve yüzde 1,31 oranında kayıpla gün sonunda 3.819,72'ye geriledi. Nasdaq ise 361.04 puan ve yüzde 2,7 düşüşle günü 12.997,75 seviyesinde kapayarak en büyük kaybı yaşayan endeks oldu. 

Biden'dan 1400 dolarlık nakit destekten geri adım

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine yönelik destek paketine ilişkin gelişmeler de piyasaların odağındaki yerini korudu.

BIDEN'DAN GERİ ADIM

Pakete ilişkin görüşmeler devam ederken, ABD basınında yer alan haberlerde, Başkan Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık paket kapsamındaki 1.400 dolarlık nakit desteğinden faydalanabilecek kişileri belirlemeye yönelik koşullarda değişikliğe giderek söz konusu destekten yararlanacak kişi sayısını sınırlamayı kabul ettiği belirtildi.

Asya borsalarında sert düşüş

AŞI İYİMSERLİĞİ FED RAPORUNDA

Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışı da yakından takip edilirken, aşı iyimserliği ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Bej Kitap raporuna yansıdı. Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı raporun mart sayısında, ekonomik faaliyetin ocaktan şubat ortasına kadar "ılımlı" bir şekilde arttığı belirtilerek, Kovid-19 aşılarının daha yaygın dağıtılmasıyla işletmelerin çoğunun gelecek 6 ila 12 aya dair iyimserliğini koruduğu bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin ülkedeki her yetişkinin mayıs ayı sonuna kadar aşılanması için yeterli miktarda Kovid-19 aşısına sahip olacağını bildirmişti.

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI BEKLENTİNİN ALTINDA

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkedeki özel sektör istihdamı, şubatta 117 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin altında bir seyir izledi.

Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat dışı endeksi, şubatta aylık 3,4 puan azalışla 55,3 değerini alarak 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı

 

ABD'de özel sektör istihdamı beklentileri karşılamadı

 

Borsa 1.531 puanda günü tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)