E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiNASA'nın uydu yarışmasına Türk üniversiteleri damga vurdu---

NASA'nın uydu yarışmasına Türk üniversiteleri damga vurdu

NASA'nın uydu yarışmasına Türk üniversiteleri damga vurdu
17 Haziran 2019 - 12:13 borsagundem.com

Teksas'ta düzenlenen ve California, Arizona State ve Manchester gibi dünyanın çeşitli üniversitelerinin katıldığı yarışmada 40 takım arasından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Apis takımı birinci olarak şampiyonluğa ulaştı.

Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) iş birliğiyle düzenlenen dünyanın en prestijli model uydu yarışması CanSat'ta, Türk üniversiteleri başarılarıyla ön plana çıktı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bedir17 Haziran 2019 16:47

    Cevher çok bizde değerlendirene

  • tabiheöyle17 Haziran 2019 16:47

    Bu başarılar a rağmen değil, o atamalar, uygulamalar sayesinde oluyor. Uluslararası Otonom IHA yarışmasında türk ekibi üçüncü oldu. Eskiden hangi başarılar vardı da, e rağmen bozuldu. 

  • :)17 Haziran 2019 17:56

    uyukardeşim. eğitim sistemi uluslar arası alanlarda kaçıncılığa geriliyor ? matematik çözmede ortalama kaçıncılığa geriliyor.. hala okuma yazma bilmeyen nüfüs var, Başarı olsa genel bir başarı olurdu eğitimde, ama göremiyoruz hepgeri hep geriliyor : ))) DÜnyadan haberi olmayan senin gibilerde ir belge gösteremeden LAK LAK LAK LAK diye konuşuyor : )) sıfır belge, sıfır delil, atmasyone sistemle babanı kandır : ))

  • : )17 Haziran 2019 12:40

    Aferin geçler, hala umut var, onca baskılar, onca yıldırmalar, onca atamalar, onca değişimler... buna rahmern başaran Türk Gençliği... Aferin gençler...umudumuzsunuz... Çok çalışıyoruz, Başarıda gelecekdir.